Nieuwsbrief mei 2019

29 mei 2019

Naar het Hoge Noorden!
Terwijl hier de natuur volop ontwaakte, voer de Anne-Margaretha naar het Noorden. De harde noorden wind zorgde ervoor dat we bij Terschelling even moesten wachten, maar tenslotte waren de wind-goden ons gunstig gezind en konden we beginnen met de oversteek naar ons, qua natuur, zo geliefde Noorwegen!
We hebben er al 2 prachtige reizen op zitten. Vooral tijdens de reis van Bergen naar Bodø hadden we vaak een strakblauwe lucht! Iedereen heeft genoten en Heinz heeft zijn verjaardag gevierd bij de Swartizengletsjer met prachtig weer! Zijn mooiste cadeau!
We gaan 27 mei verder met de Lofoten reis en dan door naar Spitsbergen.

Nog 1 vrije plek… op de 1e Spitsbergen reis.
Alle reizen ( tot 1 oktober) zijn verder volgeboekt, dus grijp je kans! Van 24 juni- 7 juli maken we een indrukwekkende reis (reis G5) vanaf Longyearbyen naar het noorden van Spitsbergen en terug. We kijken hoe ver het pakijs ons dit jaar naar het oosten laat gaan…

Het programma voor 2020
We zijn nog een beetje aan het puzzelen met de data, maar zo goed als zeker gaan we volgend jaar weer naar Noorwegen en Spitsbergen. Groenland en IJsland zijn nog onzeker, tenzij een groep zich voor deze reis/reizen meldt. Zo niet, dan gaan we vanaf Spitsbergen weer via de Lofoten naar het zuiden.

Aanmelden voor een reis
Voor de 2020 reizen van en naar Spitsbergen en de Spitsbergen (rondreis) hebben we al aardig wat belangstellenden op de lijst staan. Hoogstwaarschijnlijk maken we 2-3 Spitsbergen reizen, dus we hebben wel wat plekken te vergeven!

Volg het schip
Voor de thuisblijvers is het vaak leuk de Anne-Margaretha te volgen. Als je de app MarineTraffic download, kan je ons zien…, zo lang we niet meer dan ca 30 mijl van de kust af zijn. Geen paniek dus als we even niet te zien zijn: we varen dan midden op zee. Een dag of wat later opnieuw kijken!

We wensen jullie een mooi begin van de zomer en wellicht zien we elkaar binnenkort aan boord!

Zeilersgroeten, Greet en Heinz

(foto Heinz: Droomplek bij Swartizen gletsjer))

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 + 16 =

Go top