Nieuwsbrief mei 2018

25 mei 2018

Naar het Panamakanaal
Nog even en de Anne-Margaretha zal in 1 dag door het Panamakanaal varen! We hopen dat de autoriteiten snel door alle procedures gaan… Bij de sluizen aan de Pacific kant én aan de Atlantische Oceaan zijde staan webcams en met een beetje geluk kan je het schip door de sluizen zien varen!
Na een nachtje in de haven van Colón gaat het dan verder naar Cuba. De zonnetent is tijdens de Kanaaltocht heel erg nodig: onbarmhartig schijnt de zon hier en is het vaak meer dan 30 gr. C.

Patagonië, Chileense kust en de reis naar de Galápagos
De reis door Patagonië was weer adembenemend. Gelukkig verandert er hier niet veel: uitgestrekte gebieden met alleen natuur, nauwelijks schepen en geen bewoning door mensen. Genoten hebben we van de indrukwekkende gletsjers, regenwouden, vogels als kolibries, papegaaien, ijsvogels enz. Ook waren er regelmatig robben te zien en aan het begin van de reis hadden we meerdere keren walvissen bij de Anne-Margaretha!
De reis langs de Chileense kust was qua wind een stuk vriendelijker. De temperaturen stegen, de vogelsoorten veranderden ( pelikanen, gieren en nog veel meer). Een bezoek aan het schilderachtige Valparaiso was een van de hoogtepunten.
In Aríca kwam er grotendeels een nieuwe groep aan boord. Onze 2 kleindochters ( 2,5 en 6) mochten ook mee. Wat en feest voor hen, de grootouders en vaak ook voor de gasten. ( Iedereen nam het heel sportief op, dat er wel eens een huiltje was ’s nachts. Heel blij met de gasten!).
De Galápagos eilanden, m.n. Santa Cruz was ons einddoel van deze bijzondere reis. Iedereen maakte zoveel tours als mogelijk was. Heel bijzonder om hier even te mogen zijn!
Met een hoofd vol fantastische indrukken is een deel van de gasten van boord gegaan en een deel verder gevaren met ons.
Vanaf Cuba zeilen we via Bermuda ( 1 dag) naar de Azoren. Praktisch het enige traject ( reis P22) waar nog 2 plaatsen te vergeven zijn… Heel snel beslissen of je dat wil.
We wensen iedereen een mooie lente en alvast een fijne zomer!
Zeilersgroeten,
Greet en Heinz

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 − 11 =

Go top