Nieuwsbrief mei 2014

17 mei 2014

Anne-Margaretha in de Lofoten
Anne-Margaretha LofotenNa een voorspoedige oversteek ( windje 6-8 Bft. uit het NO) is de Anne-Margaretha in Noorwegen aangekomen.
We kregen direct met een hoge druk gebied te maken en tot ieders blijdschap was de overheersende kleur van de lucht: Blauw!
Zo in het voorjaar, met allerlei broedende vogels, nog met sneeuw bedekte bergtoppen en toch een aangename temperatuur is het goed toeven op de Anne-Margaretha in Noorwegen.
Bij de Lofoten ( toch alweer boven de poolcirkel!) kregen we af en toe een sneeuwbui over ons heen, maar als de zon weer door kwam was alles zo weer weg gesmolten.
Nog een paar dagen en dan is het schip in Tromsø, de vertrekhaven voor de reis naar Bereneiland en Spitsbergen.

De reizen:
Spitsbergenreis 1 ( 3-14 juni)
Nog enkele vrije plaatsen (Neem contact met ons op voor aangepaste prijs!)
Spitsbergenreis 2 ( 16-27 juni)
Deze reis tot op 1 plek na volgeboekt!

Behalve op de 2e Lofotenreis ( 10-19 juli) is er op alle andere trajecten nog plek voor vogelaars/natuurminnaars/zeilers/wandelaars/avonturiers!

Voorbereidingen voor Antarctica
Al 2x heeft in de Volkskrant en de Staatscourant de aankondiging gestaan vanuit het ministerie van Infrastructuur en Milieu, dat de Anne-Margaretha voornemens is om naar Antarctica te gaan in de winter 2014-2015. Op het definitieve besluit kan nog 6 weken gereageerd worden en daarna krijgen we pas de officiële toestemming om te gaan..! Al met al een procedure van minimaal 7 maanden(!)
We hebben gelukkig nauw contact met de ambtenaren die zich bezighouden met de Wet Bescherming Antarctica en ze horen tijdens vergaderingen met ons en een aantal andere organisaties altijd graag wat onze ervaringen zijn en hoe ze de aanvraagprocedure kunnen vereenvoudigen…
De Nederlandse overheid vindt het prima dat we op een verantwoorde wijze met passagiers naar dit gebied gaan: hoe meer mensen zo kunnen zien hoe prachtig het daar is en dat het belangrijk is dit te beschermen, des te beter!

De reis naar het Zuiden
Anne-Margaretha op de  AtlantischeOceaan 21-22-23 okt. 09 039Aangezien Antarctica niet bepaald “om de hoek” ligt, moeten we eerst 3 maanden varen, voordat we daar aankomen.
Deze reis is ook weer in 2 tot 3-weekse trajecten opgedeeld en elke reis heeft wel iets bijzonders.
Kijk bij ons Vaarprogramma 2014-2015 of je een bepaald traject of tijd graag mee wil. Ook hier hebben we nog vrije plekken.
We starten op 7 september met een heerlijke reis, een combi van zeezeilen en leuke plaatsen bezoeken vanuit IJmuiden via de Franse kust, naar Alderney (Kanaal Eiland), over de Golf van Biskaje (grote kans op walvissen!) verder naar de Spaanse kust en we eindigen in een voorstadje van Lissabon: Cascais ( op 18 september).

Deze 12-daagse reis is bij uitstek geschikt voor mensen die graag met zeezeilen kennis willen maken, of juist al wel naar Engeland zijn overgestoken, maar door tijdgebrek nooit Spanje kunnen halen…
De zon, die vooral in Noorwegen scheen, is nu ook hier weer doorgebroken en we verheugen ons allemaal op een warme tijd!

Een mooie zomer gewenst en wellicht tot ziens op de Anne-Margaretha.

Heinz & Greet

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dertien − 10 =

Go top