Nieuwsbrief mei 2013

10 mei 2013

NIEUWSBRIEF ANNE-MARGARETHA MEI 2013

De laatste loodjes…

De Anne-Margaretha ligt weer vol verwachting in Spaarndam en zakt hoe langer hoe dieper in het water… Zóveel boodschappen als er dit jaar aan boord zijn gegaan, hadden we nog niet eerder!

Gelukkig is het schip weer helemaal in een top conditie dankzij de enorme inzet van Heinz, Allard en de laatste weken ook Uta, de maat die vijf maanden mee zal varen en meer vrijwilligers, die de Anne-Margaretha een warm hart toedragen!.

Volgende week woensdag moet het schip weer helemaal opgeruimd zijn, alle verse waar aan boord hebben en klaar liggen voor de ontvangst van de gasten die de eerste reis mee gaan varen.
Twee weken om naar Stockholm te varen en onderweg heerlijk genieten van zee, Kieler Kanaal ( leuk dagje tuffen door het groen!) en dan de Oostzee met haar mooie eilanden.
Iedereen kijkt er naar uit: we hebben nu lang genoeg stilgelegen in Nederland..!

Last minute aanbieding:

Onverwacht is de reis door Rusland ( St.Petersburg- Arkhangelsk van 15 juni- 7 juli) nog niet helemaal vol. We hebben nog ca 2 plekken en we bieden die aan voor de zeer snelle beslissers voor € 2300,-. Je hebt nu nog genoeg tijd om het visum te regelen en een vliegticket te boeken.
Hierbij geldt: wie het eerst komt…!

Mail annemargaretha@planet.nl, of bel: 06 538 473 81 (Greet) en vraag naar alle details, of kijk op onze site: https://annemargaretha.nl/vaarprogramma-2013/

Artic Race naar Franz Josef Land

Na de interessante, gezellige en opwindende reis door het oude Rusland, gaan we verder vanaf Arkhangelsk naar het (zeer) hoge noorden. Hoger dan de 81° NB zal je waarschijnlijk van je leven niet komen! We zijn erg bevoorrecht dat we in dit gebied toegelaten worden. Dit jaar bestaat de Artic Race uit 4 zeilschepen ( vorig jaar 2). We varen in het gebied waar onze voorouders ooit waren en moesten overwinteren: Nova Zembla. Hoogstwaarschijnlijk zullen we hier niet aan land gaan, maar de vraag hebben we wel gesteld…
Ook hier hebben we nog 1 vrije plek.

16 mei vertrek!

Maar voordat we in die noordelijke wateren zijn, gaan we eerst donderdag 16 mei bij IJmuiden het zeegat uit en verheugen we ons op weer een spectaculaire zeiltocht het komende half jaar!
We wensen iedereen een heel mooi voorjaar en prachtige zomer toe!

Zeilersgroet,

Greet & Heinz

2 comments

 1. Comment by Ronald Wildschut

  Ronald Wildschut Reply 12 mei 2013 at 07:00

  Behouden vaart en een geweldig avontuur wens ik jullie toe. Tot ziens in Tromsö!
  Hartelijke groet, Ronald Wildschut, Egmond

 2. Comment by Jan en Ineke Snoek

  Jan en Ineke Snoek Reply 17 mei 2013 at 14:29

  Lieve Greet en Heinz.
  Wij wensen jullie een prachtige reis toe. Vol belangstelling zullen we op de computer jullie avonturen volgen. Ik ben net terug uit Bonaire, waar Marieke en ik Frank hebben bezocht, en inmiddels staat de caravan weer voor de deur en hopen we op een fijne rondreis door Frankrijk. Jan (89 jaar!)heeft er nog steeds zin in en we maken samen een mooie tocht . Hartelijke groetjes, Jan en Ineke.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

acht + een =

Go top