Nieuwsbrief mei 2012

18 mei 2012

Nieuwsbrief Anne-Margaretha

mei 2012

Anne-Margaretha in Noorwegen

Zoals te lezen is op de site https://annemargaretha.nl/2012/05/17/aankomst-in-bodo/ gaat de reis naar het hoge noorden voorspoedig. Het weer is totaal anders dan vorig jaar: dit keer geen T-shirtjes-weer… Heinz heeft het gevoel de winter in te zijn gezeild. Oók mooi als je je er maar op instelt! Gelukkig hebben ze regelmatig zulke speciale ontmoetingen met bv zeearenden of elanden, dat de reis toch weer fantastisch is!

Spitsbergen
Nog 4 weken en de Anne-Margaretha komt op Spitsbergen aan. De winter was daar matig( soms regenachtig…), maar nu is het een feest van besneeuwde bergen en vlaktes, die toch echt in juni gaan ontdooien en hun bloemenpracht gaan tonen. We kijken er naar uit!

Op de derde Spitsbergenreis ( van 23 juli- 5 augustus) hebben we nog 2 vrije plekken!
Ook op de trajecten terug naar het zuiden hebben we nog vrije plaatsen. Heb je nog geen plannen voor die tijd..!

Vooruitblik naar 2013: reis door Rusland

Er wordt nog wat gesleuteld aan wat hobbels, maar het is toch bijna zeker, dat we in 2013 een heel bijzondere reis gaan maken! Data staan nog niet helemaal vast, maar globaal zijn de plannen als volgt:

Cruise in Company
Eind juni beginnen we aan een tocht door Rusland, met als starthaven St.Petersburg, waar we ons eerst in een maritiem festival dompelen!. Tijdens de beroemde Witte Nachten ( de zon gaat dan niet meer onder), staan alle bruggen open en vertrekken we met een aantal Russische, Poolse en Finse schepen via de rivier Neva naar het gigantische Ladoga meer en het Onega meer naar de Witte Zee met als aankomstplaats Arkhangelsk. Deze Cruise in Company duurt ca. 3 weken en we slingeren ons door het oude Rusland, langs bossen en beroemde kloosters en worden op allerlei plekken hartelijk ontvangen.
Dit is een reis die je als privé schip nauwelijks kunt maken. De vergunningen, wel/niet draaiende bruggen enz. enz. maken deze tocht uiterst moeilijk, maar samen met de Russische organisatie, die dit dan voor de 3e keer organiseert zal het een droomreis worden, verwachten we.

Artic Race
Vanaf Arkhangelsk gaat dan een deel van de schepen een Artic Race naar Franz Joseph Land maken ( we laten Nova Zembla even liggen aan stuurboord..). Deze eilandengroep ligt tussen de 80e en 82e graad noorderbreedte, dus net iets noordelijker dan Spitsbergen. Het is het domein van ijsberen, walrussen, robben, beluga’s… Er zijn nog restanten te vinden van overwinteraars, zoals in het begin van de vorige eeuw Fridjof Nansen daar een winter heeft doorgebracht.
Deze eilandengroep is meestal moeilijk te bezoeken, mede door de (dure) vergunningen. Ook nu kunnen we dankzij de Russische organisatie ca. 8 dagen genieten van deze spectaculaire eilanden groep!
Terug naar het vaste land (Moermansk) is er nog een groot feest ter afsluiting van deze tocht. Deze reis duurt ca. 20 dagen.

Vervolg reizen Anne-Margaretha

Na dit Russische avontuur vervolgen we onze reis naar Kirkenes (1e Noorse stad na Rusland) en gaan we van daaruit nog een paar weken naar Spitsbergen en dan weer naar het zuiden, zoals we dit jaar ook doen.

Data en prijzen?

Zodra alles helder is voor ons publiceren we de informatie op onze site.
Aangezien we nu al vanuit de Nederlandse én Duitse reiswereld interesse hebben gekregen voor deze reizen, raad ik iedereen aan, die graag mee zou willen, dit aan ons kenbaar te maken, zodat we direct contact met je op kunnen nemen. Per reis hebben we maar 11 gasten plaatsen en helaas is vol bij ons echt vol…

We wensen iedereen een mooie (voor-) zomer met aangename temperaturen en een lekker windje!

Zeilersgroeten van

Greet & Heinz

PS. Het schip is (meestal) te volgen bij:

https://annemargaretha.nl/anne-margaretha-live/

3 comments

 1. Comment by jeannine van dam

  jeannine van dam Reply 18 mei 2012 at 11:39

  ik krijg graag bericht als er meer duidelijk is over de rusland reizen!
  met hartelijke groet, Jeannine van Dam

 2. Comment by Ronald Wildschut

  Ronald Wildschut Reply 20 mei 2012 at 09:45

  Beste Heinz en Greet,

  Ben zeer geïnteresseerd in jullie Cruise in Company in 2013 (St.Petersburg-Arkhangelsk)!

  Goede vaart en daarbij plezierig weer,
  Hartelijke groet,
  Ronald

 3. Comment by Friedeke

  Friedeke Reply 9 augustus 2012 at 11:10

  hoi Greet klinkt ongelofelijk boeiend allemaal. Wil je me op de hoogte houden van data en prijzen?
  goeie tocht verder!
  groet
  Friedeke

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 − 1 =

Go top