Nieuwsbrief maart 2018

15 maart 2018

De Antarctica reizen
De drie prachtige reizen naar Antarctica zijn nu afgesloten. De oversteken over de Drake Passage waren niet altijd gemakkelijk…, maar Antarctica maakte dan alles weer goed.
Vrijdag 9 maart kwam de Anne-Margaretha terug in Ushuaia na een “waardig” afscheid van de Drake: zelfs 2 zware stormen met > 70 kn. wind. In de 24 keer dat Heinz erover ging nog niet eerder meegemaakt.

Patagonië en verder
Lang uitrusten van de enerverende oversteek is er niet bij, want de Patagoniëreis wacht alweer! Ook dit is een spectaculaire reis: vanaf een schip de geweldige natuur, bergen en gletsjers zien van dit zuidelijkste deel van Zuid-Amerika (Chili) is vaak adembenemend!
In Puerto Montt komt de groep aan boord die de prachtige reis langs de  Chileense kust meezeilt naar de noordelijkste stad van Chili, Aríca. Dan gaat het verder naar de wondere wereld van de Galápagos Eilanden (deze reizen zijn allemaal volgeboekt ) en vervolgens van de Galápagos naar Panama(kanaal) en Cuba (vanwege een annulering nog plaats voor 1 vrouw!).

Nog enkele vrije plekken
Op de reis vanaf Cuba naar de Azoren ( 1 dag foerageren op Bermuda) van 13 juni tot 10 juli hebben we nog enkele plekken vrij. Laat even weten als je graag mee wilt op deze heerlijke onthaastende reis!
De Azoren rondreis is ook volgeboekt, maar vanaf de Azoren naar Spanje hebben we nog 2 plaatsen beschikbaar en op de reis Spanje -Nederland: van La Coruña naar Frankrijk, Kanaal Eilanden en tenslotte Spaarndam, zijn er ook nog wat bedden te verdelen.

Nog wat langer op de Azoren blijven? AbbyVille!
Sinds een paar jaar runnen Ebrina en Thijs op Terceira een kleine eko-camping met ingerichte tenten! Ze hebben een gezellige buitenkeuken en gasten mogen gebruik maken van de kruiden en groenten uit hun tuin. Mensen die een reis met de Anne-Margaretha maken kunnen vóór of ná hun zeilreis hier nog een heerlijke tijd doorbrengen. Richtprijs: € 40 voor 2 personen/nacht.
Laat je inspireren door hun website: https://abbyvilleblog.wordpress.com/

Het Vaarprogramma 2019
Binnen enkele weken zal ons nieuwe programma voor 2019 op de site staan!
We gaan dan weer naar Noorwegen en Spitsbergen, maar nieuw is de terugreis, die via IJsland gaat!! Vanaf IJsland maken we in augustus/september een reis naar Groenland (is al opgekocht…).
Een heel bijzondere reis wordt dan weer: van IJsland via de Faroër Eilanden naar Shetlands/Orkney’s?? verder naar Nederland.
Kortom, 2019 wordt een heel afwisselend seizoen en we houden jullie op de hoogte van onze plannen!
We wensen iedereen een heerlijke lente en we hopen jullie binnenkort (weer) aan boord van de Anne-Margaretha te ontvangen!

Zeilersgroet,
Greet en Heinz

(foto: caletta Beaulieu, waar de Anne-Margaretha zich nu bevindt..)

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × vijf =

Go top