Nieuwsbrief maart 2017

5 maart 2017

Het aftellen is begonnen

Hoewel het nog vrij koud is, beginnen we toch al toe te leven naar het vertrek op 15 april met de Anne-Margaretha!
Oude wensen ( opbergvakken in de bilge e.d.) zijn in vervulling gegaan en het lakwerk straalt ons tegemoet! Dankzij de trouwe hulp van maat Andrea en het stug doorwerken van Heinz, ziet de binnenkant van het schip er weer prachtig uit!
We gaan tenslotte weer 25 (!) reizen maken tot eind augustus 2018… Nog nooit hebben we zoveel reizen achter elkaar gemaakt.
Op de informatie middag, die gezellig druk was op de mooiste sneeuwdag van het jaar, hebben we veel nieuwe gasten ontmoet en we kregen sterk de indruk dat iedereen er erg veel zin in heeft!

Hebben we nog plekken vrij?

Een aantal reizen is helemaal volgeboekt ( 3x Antarctica, Patagonië); een aantal reizen heeft nog 1-2 plekken ( Lofoten 1, Chileense kust 2, Galápagos-Cuba 1) en op de andere reizen hebben nog meerdere plekken.
Er is ( gelukkig) veel belangstelling voor onze reizen en we zijn blij dat onze formule zo goed aanslaat!

Spitsbergen

Voor het 7e jaar maken we een aantal reizen in Spitsbergen.
Elk jaar is het weer een hoogtepunt van onze reizen in het Noorden! Dachten we in de voorgaande jaren toch wel alles gezien te hebben… in 2016 hebben we 3(!) keer een groep blauwe vinvissen rond de Anne-Margaretha gehad. Zo bijzonder om deze grootste zoogdieren op aarde zo dichtbij te zien!
De ijsberen hadden het moeilijk in 2016, omdat er nauwelijks een echte winter was geweest ( dus weinig robben op het schaarse ijs…). Een dode walvis ver in het oosten zorgde er voor, dat veel ijsberen daarheen trokken.
We hebben de temperaturen op Spitsbergen de laatste weken bekeken en gelukkig vriest het flink en hopen we op veel voedsel voor de ijsberen en straks voor ons doorvoede dieren met 1-2 jongen!
Het gaan weer prachtige reizen worden met spectaculaire momenten ( zwemmen vanaf een ijsschots, langsdrijvende walrussen op zee-ijs, nieuwsgierige ijsberen ( als we veilig aan boord zijn) en..?? ).
Er zijn op beide reizen nog een paar open plekken..!

We wensen iedereen een prachtig voorjaar toe en we hopen velen van jullie aan boord te ontmoeten komende maanden!

Groeten van
Greet en Heinz

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × 2 =

Go top