Nieuwsbrief maart 2011

28 februari 2011

Nieuwsbrief maart 2011

Winter in Nederland

Af en toe beginnen we te geloven dat de lente er aan komt, maar dan wordt het plotseling toch weer nat en koud….

Aan boord van de Anne-Margaretha wordt lekker gewerkt. Het lijkt wel of alles na 10 jaar intensief gebruik een opknapbeurt nodig heeft. De kachel staat aan en het voelt behaaglijk en als je door de rommel heenkijkt is het ook nog gezellig. De hutten zijn nog beter geïsoleerd, wat vooral in koude streken heel behaaglijk is!

De reizen

Zo langzamerhand beginnen de meeste reizen aardig vol te lopen: sommige reizen zijn bijna vol (Lofoten, Bergen-Narvik en 2e Spitsbergenreis), maar op de andere trajecten hebben we nog aardig wat plaats. Vooral de oversteken over zee worden aarzelend geboekt, hoewel dit natuurlijk uitgelezen gelegenheden zijn, om eens mee te maken wat het is om dag en nacht door te zeilen! Pak gerust de telefoon om met ons te bespreken, wat er tijdens zo’n oversteek van je verwacht wordt en wat je wel en niet kunt.

We gaan steeds verder naar het noorden en de dagen worden langer: het wordt tenslotte niet meer donker! We vieren natuurlijk het zonnewendefeest als we in Spitsbergen zijn!De eerste Spitsbergenreis is vroeg in het seizoen. Het voordeel is dan zeker, dat er nog niet zo veel toeristen zijn!
Eén van onze gasten, die vorig jaar mee was naar Antarctica, Jaap v. Ryckevorsel, is deze zomer voor zijn studie gestationeerd in Longyearbyen, de hoofdstad van Spitsbergen. Hij doet daar allerlei interessant onderzoek naar de temperatuur-geschiedenis van Spitsbergen aan de hand van studie op kraaiheide, een plantje dat daar groeit en wel 200 jaar oud kan worden….en hij wil ons graag vertellen en laten zien waar hij mee bezig is!

Bezichtiging schip

We kunnen ons voorstellen dat je eerst het schip wel eens zou willen zien, voordat je een reis met ons mee wilt maken. Je bent van harte welkom: maak even per mail, of telefoon een afspraak. Heinz en ik zijn regelmatig aan boord.

Anne-Margaretha Charters op de Hiswa

Aanstaand weekend, 5 en 6 maart kan je vast een voorproefje nemen op onze reizen: we vertellen daar over de ontstaansgeschiedenis van de Anne-Margaretha, onze dromen en we laten met foto’s en een film(pje) zien in welke schitterende gebieden wij komen.

Zaterdag 5 maart van 12.00-13.00 uur en zondag 6 maart van 14.15-15.00 uur

We hopen op een heerlijk voorjaar en wie weet tot ziens op de Hiswa!

Greet & Heinz

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zestien − twaalf =

Go top