Nieuwsbrief Lente 2012

7 april 2012

Nieuwsbrief Anne-Margaretha

LENTE 2012

Lentekriebels…

We hebben al even kunnen genieten van heerlijk lente weer en dat was een mooie gelegenheid de Anne-Margaretha weer op te knappen. Toen ze vorige week op de helling lag voor haar nieuwe verflaag, waren de weergoden ons gunstig gezind en de hulp weer hartverwarmend.
Heerlijk om met een groep enthousiaste werkers het schip weer helemaal tip-top te krijgen! Allemaal hartelijk dank!

De reis naar Noorwegen gaat weer van start!

Zaterdag 21 april zwaaien we de Anne-Margaretha en haar bemanning uit in Spaarndam/IJmuiden en dan hopen we net zulk mooi zeilweer te hebben naar het noorden, als vorig jaar!Na 3-4 dagen op zee komen we al in Noorwegen aan (Stavanger) en dan gaat het lekker rustig scharrelend langs de kust omhoog naar Bergen.Zo langzamerhand kennen we veel verborgen plekjes en inhammetjes in de fjorden en loodst Heinz ons naar de meest schilderachtige baaien!
In Bergen komt er weer een nieuwe ploeg aan boord en dan gaan we op dezelfde manier verder naar het noorden tot Bodø. (Op beide trajecten van elk 12 dagen hebben we nog een paar vrije plekken!)

De Lofoten

Vanuit Bodø steken we over naar, wat de Noren zeggen, het mooiste gedeelte van Noorwegen: de Lofoten. We zijn er van 19-29 mei en dan is het licht onwaarschijnlijk mooi! De zon kan zo wonderschoon ondergaan, dat je je soms in een “kitsch” schilderij waant…, maar het is écht! Met een beetje geluk ontmoeten we tijdens deze tocht orka’s en walvissen… (Altijd goed uitkijken tijdens de wachten!)

Spitsbergen

(foto: Anne-Margaretha voor anker bij Bereneiland)
Tromsø is de vertrekhaven voor de oversteek naar Spitsbergen. We gaan natuurlijk halverwege de Noordelijke IJszee bij
Bereneiland voor anker en verkennen het eiland en bezoeken, als het weer het toelaat, het radiostation. De 10-16 aanwezigen daar vinden het heerlijk bezoek te krijgen! Misschien gaan we weer voor het Certificaat Naakt-Zwemmen ( in zeewater van ca. +2 graden…)??
In ruim een dag steken we over naar Spitsbergen ( walvissen op onze route!) en gaan we voor anker in de Hornsund.
Tijdens deze reis hebben we genoeg tijd om te wandelen en wie weet rendieren, ijsberen en walrussen te ontmoeten…!

3 Reizen op Spitsbergen

De reizen in Spitsbergen starten alle in Longyearbyen, waar je relaxed naar toe kunt vliegen en weer terug. De reis gaat langs de westkust naar het noorden en we gaan in ieder geval naar de Liefdefjord, waar we afgelopen jaar vaak ijsberen hebben gespot!
De 1e en 2e reis zijn volgeboekt, maar op de 3e reis ( 23 juli-5 augustus) hebben we nog 2 vrije plekken..!

Weer terug naar de Noorse kust

Op 8 augustus verlaten we Longyearbyen weer. We gaan naar het zuiden en blijven nog een aantal dagen de zuidelijke sunds (fjorden) verkennen. Nog steeds kans om ijsberen te spotten! Tenslotte gaan we toch weer de zee op en varen we via Bereneiland ( aan wal!) naar Tromsø.
Plotseling zien we weer groen! Bomen, gras… dat hebben we dan ruim 2 maanden niet meer gezien. Het went snel!

Lofoten-Noorse kust- IJmuiden

We maken de reis nu in omgekeerde volgorde. Alle mooie plekken van de heenreis, willen we op de terugreis natuurlijk ook zien. De natuur is anders, de eerste herfstkleuren dienen zich aan.
Op onze site kun je bij Vaarprogramma uitgebreid lezen hoe de reis gaat verlopen.

Het schip volgen

Afgelopen jaar lukte het soms niet het schip te volgen. De techniek liet ons nogal in de steek. De verhalen waren wel te lezen, maar het kaartje klopte niet.
Onze nieuwe verhalen zijn in ieder geval te lezen bij Noorwegen 2012

en we doen ons best ook een goed kloppend kaartje daarin te krijgen.

Kan je nog mee?

Ja, op bijna alle reizen hebben we nog wat vrije plekken ( behalve Spitsbergen 1 en 2).
Stuur het boekingsformulier via de site, of mail ons direct naar
annemargaretha@planet.nl
Wie weet ontmoeten we elkaar op een van de bijzondere reizen die de Anne-Margaretha dit jaar weer gaat maken.

We wensen iedereen een mooie lente!

Greet & Heinz

1 comment

  1. Comment by ineke snoek

    ineke snoek Reply 9 april 2012 at 09:48

    Wat heerlijk, dat het schip weer”zeilklaar” is! Wij kunnen ons goed voorstellen, dat het reizen met deze fijne boot,en weer nieuwe avonturen te gaan beleven een prachtig vooruitzicht is. Ik heb begrepen, dat Greet pas later naar Noorwegen komt.(met zo’n lief kleindochtertje heel begrijpelijk!)Jan en ik kunnen de 21 april geen afscheid nemen,wij wensen jullie een hele goede vaart, veel goed weer, veel ijsberen, walvissen enz,enz. Ik zal het logboek op de voet volgen, en zoals alle andere reizen met de Anne-Margaretha,genieten op afstand! Veel liefs, ook van Jan,Ineke.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × 3 =

Go top