Nieuwsbrief juli 2017

9 juli 2017

NIEUWSBRIEF JULI 2017

Terug uit Spitsbergen, Noorwegen in zicht!
Na twee prachtige Spitsbergen reizen is de Anne-Margaretha weer overgestoken naar het vaste land van Noorwegen.
Spitsbergen, weer heel anders dan andere jaren: de winter was pas laat op gang gekomen en was bij onze aankomst begin juni, nog niet helemaal voorbij. Door de wekenlange noordenwind drukte het pakijs lang tegen het noordelijk deel van Spitsbergen. Dit had tot gevolg dat de noordelijke fjorden nog dichtgevroren lagen en wij dus niet naar de Liefdefjord konden, waar we altijd graag een paar dagen doorbrengen.
Gelukkig is er in Spitsbergen aan de (noord)-west kust nog veel moois te zien en waren we zo gelukkig om op een prachtige zonnige en windstille dag in het pakijs te kunnen rondscharrelen! Minke whales, baardrobben en oogverblindend wit ijs zover we konden kijken! ( zie foto) Iedereen was erg onder de indruk van dit magische landschap!

Tijdens de 2e Spitsbergen reis konden we ons geluk niet op: in totaal hebben we 12 (!) blauwe vinvissen rond het schip gezien, waarvan er 1 zo dichtbij kwam, dat hij/zij zich op het laatste moment met veel watergeweld vlak naast de Anne-Margaretha moest omdraaien. Adrenaline…
Veel poolvossen, rendieren ( met jongen) af en toe beluga’s ( en dat gezang!!)… Helaas geen ijsberen dit keer: die hadden zich waarschijnlijk ver in het oosten teruggetrokken bij het pakijs.

Anne-Margaretha eind juli terug in Nederland
Vanuit Tromsø varen we min of meer direct naar Nederland en de Anne-Margaretha wordt 26 juli terug in Spaarndam verwacht.
Dan breekt er een tijd aan van hard werken aan het schip ( uit- en ín het water) voor het verfwerk, onderhoud, certificering enz. enz. én natuurlijk voor de bevoorrading..!
Gelukkig hebben we een enthousiaste groep helpers, zodat we er het volste vertrouwen in hebben dat het allemaal gaat lukken.

Naar het Zuiden
LAST-MINUTE P9

Op 1 september begint dan onze 4e wereldreis!
Veel trajecten zijn daarvoor al ( bijna) volgeboekt, maar juist op het 1e traject: Spaarndam- Lissabon (Cascais)
van 1-12 SEPTEMBER hebben we nog aardig wat plaatsen vrij..!
Voor deze reis geldt nu de LAST-MINUTE prijs van € 550 p.p. Meld je snel als je deze heerlijke reis wilt meemaken!

P11: La Palma- Kaap Verdische Eilanden: ook hier nog een paar vrije plaatsen.
P 13 + P14: Vanaf Salvador de Bahía tot Ushuaia ( 2 reizen) hebben we ook nog voldoende plaats voor mensen die graag zeilen vanuit de tropen naar ruigere delen op de aardbol, inclusief Patagonië!

We genieten nu volop van de zomer en wensen iedereen een zonnige tijd toe!
Groeten,
Greet en Heinz

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × een =

Go top