Nieuwsbrief januari 2018

25 januari 2018

Terugblik

De Anne-Margaretha geniet nu van haar tweede reis naar Antarctica! De 1e reis is goed verlopen: op de heenweg af en toe een nogal winderige Drake Passage ( lees > 55 kn. wind af en toe) en op de terugweg momenten van windstilte en onwerkelijk spiegelglad water, naast een knobbelige deining door veranderende windrichtingen.
En Antarctica? Prachtig, oogverblindend, opwindend en soms enerverend… Voor Heinz de 10e x hier en voor Greet de 6e x. Toch altijd weer speciaal en indrukwekkend.
Het blijft leuk om een witte Kerst te vieren met inspanningen van de maten en de gasten: Australische Winnie móest een gingerbread huisje maken, dat 2e kerstdag stukgeslagen werd en opgegeten ( Mag dat? Ah, wat zonde die klap met de hamer). Met oudjaar kon Greet het niet laten oliebollen te bakken en proostten we op een heel mooi 2018 bij Port Lockroy, om (Argentijnse tijd) 24.00 uur: volop ( gedempt) licht en met de geluiden van de pinguïns op de achtergrond… We waren even een 15-koppige familie, op een scheepje midden in de natuur met een glas champagne!

Het nú

Heinz is met de Anne-Margaretha en een volledig Duits-talige groep bij de pinguïn kolonies, waar de jongen al een stuk groter geworden zijn en pap en mam op voedseljacht zijn. Gevaren liggen op de loer: zeeluipaarden, skua’s zien hun kans schoon… Spectaculair gezicht, maar toch…
Dit keer wilde niemand het warme water van Pendulum Cove (Deception Island) in…, maar werden we wel hartelijk welkom geheten bij de Argentijnse basis daar.
Ook dit keer weer een verrassing: nog voor de South Shetland Islands ( de 1e kennismaking met Antarctica) hadden we al een groep nieuwsgierige orka’s om ons heen. De golven waren hoog en ze sprongen er uit… Spectaculair!
Ook zien we steeds veel walvissen, wat ons heel goed doet!

Vooruitblik

We gaan nog een derde reis maken in Antarctica, daarna een reis door Patagonië en langs de Chileense kust naar het noorden. In Aríca, de noordelijkste plaats van Chili, begint de reis naar de fascinerende Galápagos Eilanden en dan verder via Panama ( kanaal) naar Cuba.
Al deze reizen zijn volgeboekt.

Nog plaatsen?

Vanaf Cuba gaat de reis verder ( via dagje Bermuda voor foerageren) naar de Azoren ( P22). Hier hebben we nog een paar vrije plekken!!
De Azoren rondreis is volgeboekt, maar op de (P24) reis Azoren-La Coruña (Spanje) én op het traject (P25) La Coruña-St.Malo-Kanaal Eilanden-Nederland in augustus hebben we ook nog een paar plaatsen.
Neem contact met ons op als je een van die trajecten mee wil.

We wensen jullie allen nog een mooie winter toe.

Zeilersgroeten, Greet en Heinz

(foto: Winnie bikt ijs van gletsjerijs voor de gin-tonic!)

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 + 11 =

Go top