Nieuwsbrief december 2020

10 december 2020

Aan onze gasten, belangstellenden, vrienden en familie,

Het bizarre jaar 2020 loopt op z’n eind.
Er is dit jaar zoveel gebeurd met ons allemaal. We hopen van harte dat jullie en jullie gelieven in goede gezondheid verkeren..! Dat is natuurlijk het allerbelangrijkst!

Zóveel kon niet doorgaan dit jaar en natuurlijk hebben wij dat ook duidelijk ondervonden: alle reizen zijn afgezegd en we hebben niet kunnen varen.
Gelukkig horen we zo langzamerhand wat positievere geluiden met de vaccins in zicht.
Het blijft voor ons spannend of we in april echt de trossen los kunnen gooien en met onze zeilreizen kunnen beginnen… Noorwegen/ Spitsbergen moeten ons toestemming geven om aan te meren, alle logistiek moet kloppen.
Aan ons zal het niet liggen; wij zijn er helemaal klaar voor.

Hoe gaat het nu verder?
Een flink aantal gasten heeft de reis van 2020 doorgeschoven naar 2021. Iedereen krijgt vanaf januari bericht/ een factuur met daarop de nieuwe data/voorwaarden enz.
Soms hebben mensen een ander traject geboekt. Je krijgt dan ook een nieuwe factuur en de aanbetaling van 2020 wordt daar natuurlijk in verwerkt.
We zullen jullie melden wat er eventueel nodig is om aan boord te mogen komen: vooraf testen?, gevaccineerd?, mondmaskers ín het schip verplicht?? We weten het nu nog niet: alle maatregelen hangen af van de resultaten van het testen en vaccineren en de regels die daarop volgen.

De vloot houdt contact met elkaar
Gelukkig zijn we aangesloten bij de BBZ, de Vereniging voor de Beroepschartervaart, en hebben we veel ( video) overleg. Alle schepen willen dolgraag weer varen en met elkaar kan je vaak tot goede of creatieve oplossingen komen.

De Anne-Margaretha
Zoals ik al in de vorige Nieuwsbrief schreef, was de ligplaats ( een jaar rond) op het zoute water van Den Helder niet zo’n goede plek. We liggen nu dan ook in Enkhuizen ( momenteel moederziel alleen aan de Gependam, die ’s zomers bomvol ligt…).
Het is soms onwezenlijk om aan boord te zijn: hier hoort geroezemoes te zijn van onze gasten en bemanning. Het uitzicht moet steeds wisselen…

Hebben we nog vrije plekken in 2021?

Op de B1, B2, B4, B6 en B9 hebben we nog voldoende plaats. De andere reizen zijn vol of bijna volgeboekt.
Kijk even op de site bij Vaarprogramma 2021 wat je graag zou willen.

Lieve mensen, we houden moed en we hopen dat jullie dat ook doen!
We wensen jullie dit jaar een hoopvolle Kerst en een prachtig, opgelucht 2021!
Hartelijke groeten,
Greet en Heinz

(foto: er blijft altijd hoop… Ny London op Spitsbergen )

1 comment

  1. Comment by berrie zweers

    berrie zweers Reply 10 december 2020 at 17:30

    hallo Greet en Heinz, wat een jaar. Inderdaad bizar. Jullie de hele zomer thuis, in jullie (mooie) tuin, dat dan wel, maar zo anders dan op reis zijn. Ik hoop voor jullie en al je collega’s dat we weer mogen varen. Met mij gaat het goed. De isolatie voorkwam dat ik geïnfecteerd werd door (andere) virussen. Ik ben nog niet ziek geweest. Dus toch iets positiefs. hele fijne kerst en een goed nieuwjaar en ik duim dat jullie weer van wal kunnen. groetjes Berrie

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 − 2 =

Go top