Van Nederland naar Brazilie

4 november 2017

Nieuwsbrief november 2017

ANNE-MARGARETHA OP WERELDREIS

Van Nederland naar Brazilië
Na een prachtige reis van 2 maanden is de Anne-Margaretha in Brazilië aangekomen ( Salvador de Bahía).
De eerste week op de Noordzee was meteen een vuurdoop voor sommigen: de ene storm na de andere trok over ons schip. Gelukkig heeft iedereen het goed doorstaan en naar mate we zuidelijker kwamen, werd het weer en de stemming (nog) beter!
Gasten kwamen en gingen; sommigen voor een langere periode, anderen voor 1 reis. Verjaardagen werden gevierd, MOB oefeningen gedaan, hangmat geknoopt, sterren bewonderd, dolfijnen bejubeld die vlak voor het schip uit zwommen, of zelfs ( bij Isla Fernando de Noronha, al bijna aan de overkant van de Atlantische Oceaan) haast aangeraakt, omdat ze rond ons zwommen terwijl wij daar snorkelden! Er is vooral ook veel gezellig gepraat en genoten van de immense verten en zonsop- en ondergangen! Neptunus heeft iedereen gedoopt bij de evenaar en Heinz heeft een Eco-wasmachine uitgevonden…

Op onze site wordt bij: Volg het schip (bijna) dagelijks de route bijgehouden en af en toe worden er door Heinz, een van de maten of een van de gasten verhalen opgetekend.

Het blijft een prachtige ervaring om met ons scheepje die enorme oceaan over te steken en zo’n prettige sfeer aan boord te hebben. Ditmaal ging ook een ouderpaar met hun 11 jarige dochter mee. Wat hebben ze allemaal genoten!

Naar Patagonië en Ushuaia
De Anne-Margaretha gaat verder met haar tocht langs de Braziliaanse kust naar Uruguay. Daar gaan we nog een paar dagen foerageren en meer gasten aan boord nemen en tenslotte varen we nog zuidelijker, totdat we bij de ingang van de Straat van Magelhaen komen: hier duiken we Patagonië in!
Het wordt daar zomer, maar we zullen soms vast verrast worden door frisse winden. Patagonië, het land van de condors, gletsjers, sprookjesachtige caletta’s ( srt “binnen” meren), dolfijnen, walvissen, papegaaien, ijsvogeltjes en… we gaan het zien!

Over ruim een maand zullen we weer in Ushuaia aankomen, onze vertrekplaats voor de 3 Antarctica reizen.

Wel nog wat vroeg, maar toch alvast een heel gezellige december maand toegewenst!

Heinz en Greet

PS: Kan je nog meevaren?
Voor de heel snelle beslissers: 24 november- 14 december 2017 reis P14 van Punta del Este (Ur.)- Ushuaia. Last minute prijs € 895 p.p.
Nog 2 pl. Langs de Chileense kust:P 19 Puerto Montt- Aríca  6-28 april 2018
Vanaf Cuba en verder nog een paar plaatsen. Neem contact met me op en dan kijken we wat er nog mogelijk is.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 + zes =

Go top