Puerto Toro

24 oktober 2009

dscf6080
dscf6080

Ik word wakker in het zuidelijkste dorpje van Chili: Puerto Toro. Het is ’s morgens 7 uur en het is doodstil… Geen wind, geen geluiden. Een aarzelende vogel in de verte laat zich even horen. De generator moet eigenlijk aan, maar ik blijf nog even zitten om de sfeer op te snuiven. Twee jaar terug was dit ons vluchthaventje bij 60-70 kn. wind….

Gisteren was een machtige dag: We kregen Kaap Hoorn in zicht en dolfijnen en fuer seals begeleidden ons erheen. Het weer was de laatste dagen zo rustig geweest, dat een bezoek aan Cabo de Hornos mogelijk was!(Nelle: “een droom kwam uit!”) We mochten onze handtekening in het Gouden Boek zetten en ervaren dat we een van de gelukkigen waren, die hier konden komen!
Na dit bezoek zeilden we tussen de eilanden door en een groep enthousiaste dolfijnen buitelden om de boot heen en gaven een “duik-ondersteboven-show” weg voor ons! We zagen sinds tijden weer groen, prachtige luchten met een ondergaande zon..!

In Puerto Toro kregen we van de plaatselijke visser een aantal King Crabs aangeboden, dus vanavond eten we krab, oliebollen en meer lekkers!
We wensen het thuisfront een mooi Nieuwjaar toe!
Greet

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

elf + 14 =

Go top