Meer vinvissen!

27 juli 2008

Zondag 27 juli

Bodo is jarig. We willen hem een bijzondere dag bezorgen. ’s Nachts om 24.00 uur precies meldt een groepje dolfijnen zich; dit gaat lukken.! ’s Morgens om 06.00 uur begint zijn wacht en de zon komt als een bal op, precies zoals hij dat graag eens wilde zien. Gisteren hadden we een nieuwsgierige vinvis rond het schip, waar Sam een duik mee heeft gemaakt ( zie het vorige verhaal van Sam!). Wat heeft deze dag verder voor ons in petto? Rond 11.30 uur meldt zich wéér een vinvis, die nieuwsgierig in de buurt van de Anne-Margaretha blijft. Hij wil best een eindje met een van ons zwemmen! Bodo, je verjaarscadeau? Nee, toch maar niet op je 63e… Esther B. wèl!

In duikpak gehesen gaat ze te water op het moment dat dit reusachtige dier naast de boot zwemt. Esther zwemt er pal boven…. Ook zij komt met kloppend hart en schitterende ogen weer aan boord….: wat een ervaring! Dan kriebelt het ook weer bij Sam… Sam te water en hij kon achter de vinvis aanzwemmen, die Sam wel zag, maar niet geschrokken wegzwom. Toen ging ook Esther G. te water. Helaas zwom het dier nu vrij snel weg. Na ruim een uur gingen we weer verder. De feestdag was echter nog niet voorbij. Na enige tijd varen kwamen we bij 4 vinvissen, die het erg druk met elkaar hadden. De club was toch ook nieuwsgierig naar ons en bleef voortdurend om het schip cirkelen. We zagen grote rode plekken in het water en samen met de vinvissen die erg lang aan de oppervlakte bleven, kwam de gedachte op dat we getuige waren van een geboorte(?)

De wind wakkert wat aan en met het bezaanstagzeil erbij, stuiven we nu verder naar het noorden. Waarschijnlijk naar St.Malo, waar we goede herinneringen aan hebben. De appeltaart is heerlijk geworden en we geven Bodo nog een mooie zonsondergang en sterrennacht met vallende sterren cadeau..!

Het thuisfront wordt hartelijk gegroet door Istar, Esther B, Esther G, Bodo, Flore, Heinz, Sam en Greet

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf + 18 =

Go top