Maandag 9 mei: Orka’s!

9 mei 2011

OrcaWat is het toch met de menselijke psyche…
We raken het hogedruk gebied niet kwijt op onze tocht naar het noorden. Blauwe luchten en vergezichten op de ruige bergwereld met besneeuwde toppen beginnen nu hun aantrekkelijkheid te verliezen. Geen wind, of zwak recht op de kop is ook niet alles, vooral als je een zeilreis naar het noorden geboekt hebt…
Dan beginnen de depressies in het zuiden van ons iets aantrekkelijks te krijgen. De gesprekken om gewoon te wachten om ons in te laten halen  door de slechtweer systemen gaan tussen zonaanbidders en zeilliefhebbers.
Net als de ene groep aan invloed wint en het haast tot een gedrag van overname van het commando eskaleerde, ziet Vero orka’s voor de boeg opduiken!! Een groep van vier inspecteert de Anne-Margaretha. Het grote mannetje zwemt op 2 meter naast de boot en na een tijdje verlaat deze familie de herenigde bemanning  in het spiegelgladde water.

Heinz

1 comment

 1. Comment by Sally F. de Wit

  Sally F. de Wit Reply 11 mei 2011 at 20:00

  Aan de verhalen te zien schieten jullie al aardig op! En het ontbreekt ook niet aan mooie belevenissen begrijp ik!
  Het was heel leuk jullie weer in Stavanger te zien. Ik vind het nog steeds jammer dat jullie er met de Tallships niet bij zijn, maar begrijp dat het niet te kombineren was. Ik denk dat jullie een heleboel mooie dingen gaan zien en beleven in het hoge noorden. De kust is voor mij onbekend gebied, alleen in Nordland weet ik het een en ander te vinden. Bij Brønnøysund de “Torghatten”, bij Gildeskål het “Fugleøy”, bij Bodø de fantastische “Saltstraumen” (super voor vissers), en “Kjerringøy” (een oude handelsplaats), en in de Lofoten natuurlijk plaatsjes als Reine, Nusfjord, Henningsvær.
  Ik wens jullie en hele goede reis verder, met mooi weer (maar ook zeilwind) en veel fantastische momenten in dit ongelooflijk mooie land. Vind je het gek dat ik hier al meer dan 30 jaar woon?
  Goede vaart! Sally

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig − vijf =

Go top