Maandag 12 januari 2015 Anne-Margaretha vaart over de Drake

14 januari 2015

Anne-Margaretha Melchior Eilanden( foto: voor anker bij de Melchior Eil.)
Afgelopen zaterdag was het juiste moment om aan de oversteek te beginnen. De Drake Passage… wel een water om met voorbedachte rade (Gribfiles informatie) aan te beginnen Het kan er spoken, het kan er gewoon lekker waaien en het kan bladstil zijn..!
Na een start met een rustige n.o. wind (een groepje kon zelfs een spelletje scrabble doen in de salon, zonder dat de steentjes een eigen leven gingen leiden..!)zakte uiteindelijk de wind helemaal in.
Een paar walvissen deden ons uitgeleide vanaf de Melchior Eilanden en nog enkele uren konden we ons vergapen aan de pracht van de bergen van Antarctica, maar toen restte ons nog slechts het water.
Drake Lake… , leuke benaming, maar het dekt de lading niet helemaal. De wind kan dan al 2 dagen bijna weg zijn, de deining is er gewoon altijd. Met de bezaan gereefd in het midden vast en de fok ook midscheeps, beide als steunzeil, deinen we naar de overkant, r. Cape Horn. Nog zo’n 1,5 dag te gaan en dan hopen we tussen de Chileense eilanden aan te komen. Mooi op tijd voordat een stevige nw wind komt opzetten.
We slaan er ons allemaal doorheen ( de een met wat meer moeite dan de ander) en groeten alle thuisfronten hartelijk.
Greet

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 − vijf =

Go top