Logboek Wereldreis

29 januari 2008

29 januari 2008

Lokatie: 55 05 9200 S  67 04 4200 W

29 januari ´s morgens: we zetten al in met: we zijn er bijna, we zijn er bijna…., maar nog echt niet helemaal! Vandaag gaan we Kaap Hoorn halen. De wind zit goed en we lopen gemiddeld zo´n 7 knopen, dus dat moet lukken. Tegen de avond ziet Doortje als eerste het licht! (van de vuurtoren..) Er klinkt muziek in de kajuit en we mogen bij Sam verzoeknummers aanvragen. De stemming wordt steeds joliger en we beginnen te zingen, dansen en swingen..! Het einde van de altijd ruige Drake is in zicht. Tegen 10 uur ´s avonds kwamen we eindelijk in de beschutting van Cabo Hornos!! Te laat en te ruig om even op visite te gaan helaas. Tien mijl verder vinden we een goede ankerplek en eindelijk liggen we zonder gehobbel in bed..!

De volgende ochtend, 30 januari, gaan we even aan land om de benen te strekken en dan gaan we weer verder, richting Porto Toro, een klein Chileens haventje. De tocht erheen wordt steeds ruiger. Bij ruim 48 kn. wind (9 bft) gaat het grootzeil toch maar naar beneden. Alleen nog een 2x gereefde bezaan en fok. We spuiten met 8-9 knopen de goede kant uit. Dan trekt de wind nog meer aan en het maximum wordt 70 kn….. zo´n windkracht 12… Prachtig gezicht, maar toch maar de zeilen weg en voor top en takel stuiven we voort…. Spectaculaire zeeën en iedereen wil buiten foto´s nemen. We worden echter teruggestuurd door Heinz…. Even niet voor de voeten lopen van het zeilerskwartet Steve (big smile) aan het roer, Mathias, Heinz en Sam.
Wij zijn allemaal blij dat deze vliegende storm ons niet op de Drake heeft overvallen.

Nu liggen we veilig afgemeerd langs een klein vissersschip. We stappen aan land en sommigen zijn weer erg blij groene bomen te zien.

Greet

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × drie =

Go top