Lofoten Dag 1

21 mei 2011

20 mei 2011, De Lofoten reis begint!

Gisteren waren Margreet en Rina jarig en vandaag Ciel. Zij wilde orka’s voor haar verjaardag…. We zijn vertrokken uit Narvik en voeren met weinig wind door de Ofotenfjord. De bestemming voor vandaag is de Trollenfjord; een magnifieke plek, beloven de boeken. Een uur voor de ingang van de fjord zien we de eerste rugvinnen: orka’s!!! Een groep van ca. 6 dieren, min.2 mannetjes, 3 vrouwtjes en een jong. Uren zwemmen ze voor het schip uit en ondanks de miezerige regen, blijven we op onze post om dé foto te maken..!

Ik probeer een maaltijd klaar te maken, maar moet steeds het fornuis uitzetten: ze zijn nóg dichter bij het schip..! Het blijft een wonder deze dieren zo vrij door het water te zien zwemmen in een eigen wereld! We voelen ons allen erg bevoorrecht!

Overmorgen is Heinz jarig. De zee-arend is ook al gespot, maar de puffin staat nog op de verlanglijst!

Hartelijke groet van allen aan boord: Petra, Ank, Irma, Monika, Ciel, Regina, Dave Fred, Margreet, Rina, Wilfried, Maarten, Sam, Heinz en Greet

1 comment

 1. Comment by Astrid

  Astrid Reply 22 mei 2011 at 15:53

  Hoi allen aan boord,

  Dat is toch wel te gek,
  ondanks het slechte weer…Orka’s gezien.
  Nu maar hopen op wat beter weer, en natuurlijk een beetje wind de goede kant op.
  Op naar de puffin…
  Voor degene die jarig zijn geweest, nog van harte…en ook voor degene die nog jarig zijn deze reis van harte gefeliciteerd.

  groetjes Astrid uit Hilversum

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 − 1 =

Go top