Van La Coruna naar St.Malo

14 augustus 2018

Van La Coruña naar St.Malo-IJmuiden

Door een aantal toevalligheden ben ik sinds een paar dagen aan boord van de Anne-Margaretha op weg van La Coruña naar IJmuiden/Spaarndam, de thuishaven van de Anne-Margaretha.
Bijna een jaar is het schip nu onderweg: ze is tweemaal de Atlantische Oceaan overgestoken, heeft 3 reizen gemaakt in de Antarctische wateren en ze is rond Zuid Amerika gevaren.
Dit laatste traject begon een paar dagen geleden met een hobbel. De hoofdgenerator deed het niet meer en pas nadat Greet een reserveonderdeel uit Nederland had ingevlogen, konden we met twee dagen vertraging beginnen aan de reis vanuit deze prachtige Spaanse stad la Coruña.
De zeilomstandigheden zijn ideaal. De zon schijnt, de wind is goed en de Golf van Biskaje is ons goedgezind..!
Dolfijnen, grienden en zelfs grijze vinvissen bezoeken ons op de eerste dag al. Het is heel ontroerend om deze reuzen van de oceaan zo dichtbij te zien. De dolfijnen lijken met de boot te spelen. Ze blijven opduiken naast de romp, springen rond en zwemmen een tijdje met ons mee. De walvissen zijn natuurlijk grootser in hun bewegingen en komen heel dicht bij ons. Een geweldige ervaring!
Drie dagen en nachten varen we richting St. Malo. Korte buien worden snel afgewisseld door felle zon en de nachten zijn wonderbaarlijk met een fantastische sterrenhemel.

Vallende sterren!
Gisteravond zagen we zoveel vallende sterren dat we ons afvroegen, of er nog genoeg sterren aan de hemel waren voor de volgende nacht..! Zulke luchten zijn meestal alleen aan de kust te zien of op zeer afgelegen gebieden. Hier op open zee, zijn er geen storende lichtbronnen en de sterrenbeelden en de Melkweg ontvouwen zich schitterend boven ons. Trouwens, het sturen is gemakkelijker, als je je op de sterren kunt oriënteren!
De volgende haven waar we heengaan is St. Malo. Ik ben benieuwd wat dit Franse stadje ons te bieden heeft.
Nadat we dag en nacht gezeild hebben, verheug ik me op mijn eerste landgang!
Helga
(Duitse maat)

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

tien − vijf =

Go top