Krossfjord, 11 juni 2014

11 juni 2014

Krossfjord, 11 juni 2014
Als ik om me heen kijk zie ik uitsluitend witte bergen..! De zon schijnt en we varen door een sprookjesachtige wereld. Vanmorgen lagen we een paar honderd meter van de Lillehöök gletsjer af en toen keek je 180 graden om je heen met alleen maar immense gletsjers… Onvoorstelbaar deze wereld: alken die voor pinguīn spelen op ijsschotsen, baardrobben genietend in het zonnetje, azuurblauwe ijswanden en onze dinghy er nietig tussendoor…
Regelmatig zeggen we tegen elkaar dat het net een film lijkt waar we in zitten. Twee dagen terug zijn we zo ver mogelijk naar het noorden gevaren, door de immense Smeerenburgfjord en Fuglefjord. Daar werden de ijsschotsen zo groot ( het pakijs lag om de hoek), dat we niet verder konden.
Na veel speurwerk ( véél ijsberen sporen!) zag Heinz uiteindelijk een flinke mannetjesbeer aan de kant. We konden hem, op verantwoorde afstand een hele tijd volgen en iedereen was onder de indruk om dit mee te maken.
Het eind van deze reis komt in zicht en we gaan weer langs het Prins Karls Forland eiland naar het zuiden.
De sneeuw zal snel smelten, wat weer leuk is voor de wandelingen en de bloemetjes…, maar deze witte wereld is wel heel bijzonder!
Alle thuisfronten een hartelijke groet,
Greet

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × 1 =

Go top