Kaapstad- St. Helena- Ascension Isl.- Azoren 2015

A21. Kaapstad-St.Helena-Ascension Isl.-Azoren

Liefhebbers van een lekker lange zee-(oceaan)reis komen hier aan hun trekken!
We vertrekken op 3 mei vanuit Kaapstad en dit is ook de tijd dat er veel walvissen te zien zijn. (Beetje geluk moet je hebben, natuurlijk..). Dit is ook het gebied van enkele soorten dolfijnen en de zwartvoet- en brilpinguïns!
Het ritme van de zee bepaalt onze dagen: soms is het even stevig aanpakken, maar meestal is de wind prettig en vanuit de goede hoek en kunnen we ons overgeven aan vissen, lezen, goede

gesprekken, mijmeren en dan opeens weer alle hens aan dek om een zeil te verwisselen.
We brengen een bezoek aan het bekende (maar weinig bezochte) St.Helena. Dit vulkanische eiland is behalve een historische plaats, ook een prachtig natuurgebied, waar we graag even de benen strekken. Als je aan land gaat, betaal je ca. € 20 entree ( prijs 2013).
Dan gaat de reis weer verder en dan komen we aan bij het Ascension Island. We gaan ook hier aan wal. Iedereen heeft een vergunning nodig, die we vooraf aan moeten vragen. De entreeprijs hier is ca. € 25. Zowel St.Helena als Ascension Isl. is Brits en het betaalmiddel is dan ook het Britse pond.
Natuurlijk passeren we ook de evenaar. Komt Neptunus dit keer weer aan boord??
Tenslotte varen we nu het laatste deel van deze reis naar de Azoren en zetten we op Faial
(Horta) weer voet aan wal.
Het is zeer de moeite waard hier nog enige dagen te blijven: even bijkomen van de lange zeereis én het eiland is prachtig, net als de vele andere eilanden van de Azoren.
Deze Portugese plek midden in de Atlantische Oceaan heeft een heerlijk klimaat en de prijzen zijn hier zeer betaalbaar! (Er is een goede vliegverbinding met Lissabon-Amsterdam!)

(foto: zwaardvis aan de lijn..!)

Data: 3 mei- 19 juni 2015
Aantal dagen: 48
Mijlen: ca. 4800

* Ook mogelijk:
Kaapstad-St.Helena-Ascension Isl.-Kaap Verdische Eilanden
Data: 3 mei- 5 juni 2015

Aantal dagen: 34
Mijlen: ca. 3100

Of:
Kaap Verdische Eilanden (Sao Vicente/ Mindalo) Azoren (Faial/Horta)
Data: 6-19 juni 2015
Aantal dagen: 14
Mijlen : ca. 1800

Anne-Margaretha op de Atlantische Oceaan

Go top