Het Schip

Het schip

AM hut Anne-Margaretha keuken Anne-Margaretha zeilen Lofoten

Technische informatie over de Anne-Margaretha

Mat. romp: staal
Lengte: 22 meter
Breedte: 5,5 meter
Diepgang: 2,7 meter
Displacement: 49 ton
Waterverplaatsing: 49 ton
Zeilopp. a.d.wind: 240 m²
Zeilopp. v.de wind: 515 m²
Rompsnelheid: max.ca. 11 kn./gem. ca.6-7 kn.
Motor Daf 825: 160 pk
Gastenkooien: 10-11 stuks
Redd.middelen: 2x 16 pers.redd.vlotten16 reddingsvesten
Vaargebied: wereldwijd

De Anne-Margaretha is gebouwd volgens de richtlijnen van Register Holland en gecertificeerd voor wereldwijde vaart. Ze is uitgerust voor Arctische gebieden, zoals Spitsbergen/Svalbard en Antarctica.
Eigenaar: Anne-Margaretha Charters (Heinz Wutschke & Greet Dekker)
Ontwerp: Martin Bekebrede

Binnenaanzicht
Anne Margaretha onderdek
Buitenaanzicht
Anne Margaretha bovendek
Zijaanzicht
Anne Margaretha tekening

Inrichting

De Anne-Margaretha heeft in totaal 5-6 tweepersoons gastenhutten. Het voorschip heeft 4 gezellige hutten met twee douches en twee toiletten. De 2 luxe middenhutten hebben elk een eigen douche en toilet. In het middenschip bevinden zich eveneens de open kombuis en salon, waar plaats is voor alle gasten. De ruime stuurhut boven is een geliefde plek om bij alle weersomstandigheden gezellig te vertoeven.

In de ruime salon is audioapparatuur en een uitgebreide boordbibliotheek aanwezig ( naast veel reisverhalen, reisgidsen over Antarctica, Spitsbergen en ander vaargebieden zijn er ook boeken over dieren we onderweg tegenkomen, romans, detectives, gedichtenbundels…. om even helemaal weg te zijn uit de werkelijkheid..!). In de vernuftig weggewerkte inbouwkasten is plaats voor het proviand. Het interieur is licht en mooi afgewerkt met mahonie.

AM Salon AM Keuken

De luxe kombuis is volledig ingericht, o.a. met een 4-pits kookplaat, een elektrische oven, magnetron, koffie- en theezetapparatuur, koelkast en vrieskast.
De gezellige hutten hebben elk 2 bedden boven elkaar en beschikken over voldoende bergruimte voor alle gasten. Omdat de Anne-Margaretha meestal in Arctische gebieden vaart, zoals Antarctica en Spitsbergen zijn de hutten voorzien van centraleverwarming; in enkele hutten in de vorm van een designradiator en in elke hut een eigen wastafelmeubel met warm en koud water. Op ieder bed is een kussen+ sloop aanwezig. De mogelijkheid bestaat om overig beddengoed te huren.

AM wastafel AM bedden
Go top