Hamiltonbukta

26 juli 2011

26 Juli 2011

Het is feest: Florrie is jarig! Vanmorgen werden we wakker op een sprookjesachtige plek: een ankerplek tussen wat kleine eilandjes, met rondom ons een gletsjer (waar af en toe een knal vanaf komt+ ijs…), een vogelrots en andere besneeuwde bergen…. het lijkt wel of de ankerplaatsen steeds mooier worden!

Gisteren was het een heel bijzondere dag. We lagen toen voor anker in de Hornbaekpollen in de Liefdefjord. We begonnen de dag met een prachtige wandeling daar: bloemetjes, mossen, vergezichten naar gletsjers, morenengebied, enz. Toen anker op en naar een van de enorme gletsjers gevaren. Het weer werd steeds mooier..!

Eindelijk op weg naar de uitgang van de Liefdefjord, dachten we. Toen zag Sam op een eiland 3 beren rondrennen. Natuurlijk gingen we daar op af: een berin met 2 nog kleine jongen zochten naar voedsel daar en ze lieten zich rustig fotograferen.
De Antigua, een Nederlands 3-master, die in de buurt was, opgeroepen en verteld van de beren. Ook dit schip kwam dichtbij. We konden mooie beelden maken van dat schip met beren op de voorgrond. Uiteindelijk zwom de berenfamilie bedaard naar een volgend eiland. Wat een prachtig gezicht!

De kapitein van de Antigua wilde graag onze foto’s, dus gingen we langszij. Ik raakte in een geanimeerd gesprek met een van de opvarenden. Als dank voor de foto’s kregen we van hem 2 (gesigneerde) boeken… Het bleek Rolf Stange geweest te zijn waarmee ik praatte; de schrijver van enkele belangrijke Spitsbergen boeken, die soms meegaat als gids op de Antigua…
Even later werden we weer omringd door dwerg-vinvissen en een enkele vinvis. Toen zag Sam wéér een beer lopen: erheen! Sam en ik konden toen unieke foto’s maken van de Anne-Margaretha met een ijsbeer voor de boeg. Wat een dag!

De dag eindigde met zeer dikke mist en een verschijnsel, dat nieuw voor ons was: een mist-boog.
De zon schijnt weer fel en het is zelfs warm ( voor hier)!

Alle thuisfronten krijgen de hartelijke groeten!
Greet

2 comments

 1. Comment by Wim Konijnenberg

  Wim Konijnenberg Reply 26 juli 2011 at 14:55

  Ik lees met veel interesse jullie reisverslagen.
  Wat een geweldige ervaringen doen jullie op!
  En het weer is heel wat beter dan hier in Nederland.
  Ben benieuwd naar de verhalen bij thuiskomst.
  Groet speciaal Ronald en Piet van mij.

  Wim Konijnenberg

 2. Comment by marianne narold

  marianne narold Reply 27 juli 2011 at 23:11

  Als eerste Florrie: van harte gefeliciteerd! Jaloers op jullie beren avonturen! Vandaag maar even een lifeDVD gekeken.
  Jullie hebben erg veel geluk met het weer begrijpen wij? Hier is veel storm en regen, maar zien op de weerkaart steeds bij jullie de hogedruk gebieden voorbijschuiven! Vandaag was het hier zacht en terrasweer. Nu tot zondag weer regen voorspeld.
  Lieve groeten uit Haarlem van Sanne en Marianne

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × 3 =

Go top