Over de evenaar, Neptunus aan boord!

20 oktober 2017

00°23.26’S:030°24.27’W

Wij zijn op het zuidelijk halfrond!
Dus vanmiddag hebben we Neptunus aan boord gehad en heeft hij iedereen gedoopt en waardig bevonden om het zuidelijke halfrond op te gaan. Dit is met een persoonlijke certificaat gedocumenteerd.
We zijn nu nog 1,5 dag van de eilandengroep Fernando de Noronha verwijderd.
De stemming is nog steeds prima en we gaan zsm testen of het water in het afvoerputje nu andersom draait..!

Alle thuisfronten gegroet!
Heinz


Bijdrage van Lenja ( 11 jaar);

De overtocht

De overtocht, hier hebben we naar uitgekeken. Was het de moeite waard? Nou echt wel. Zoals het van bloedhitte kan overslaan naar ijskoude regen, is net een sprookje.
Op een dag regende het inderdaad. Voor ik op de boot ging had ik gedacht dat het heet, droog en daarom niet erg aangenaam zou zijn. Maar het laatste dat ik verwacht had is dat we stortregen zouden krijgen… En toen we dat een keer hadden kwam Heinz op het geweldige idee om het zeil als bad te gebruiken, en niet te vergeten zijn haar te wassen. Ik probeerde te kijken toen Heinz in het zeil zat, toen hij net naar boven kwam met zijn geweldige shampoo kapsel. Ik viel bijna om van het lachen. Het zag er heel grappig uit! Winnie heeft het perfecte shot gemaakt.
Toen kwam papa zijn verjaardag. Francien, mama en ik hadden de boot een beetje versierd en Winnie had een chocoladecake gebakken, met een chocolade laagje erbovenop en disco spikkels. Met als topping een vraagteken kaars, omdat hij vindt dat hij oud wordt (maar dat is helemaal niet zo). Een prachtige zonsondergang op eind van de dag maakt het een geweldige verjaardag vond hij zelf. Nou ik kan zeggen dat was het ook.

De evenaar over

Toen kregen we het oversteken van de evenaar en ik mocht aan het roer samen met Witje (mijn knuffel hond). We telden af: nog 3.. nog 2.. nog 1.. en ik drukte op de gele knop. Dat was van de toeter: TOEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEET! deed de toeter en we waren de evenaar over. Winnie had chocolade clip cookies gebakken, met daarop in het midden een lijn (de evenaar) en boven de streep een N (van Noord) en onder de streep een S (van South) en ze waren heel lekker. Het was heel grappig, want toen het moment daar was en we de evenaar over gingen, wilde iedereen foto’s maken. Simon maakte een foto en keek of hij goed gelukt was en toen bleek dat hij een foto van zichzelf had gemaakt in plaats van het ultieme bewijs dat hij de evenaar over gezeild was.
Oké we zijn de evenaar over; leuk kan van mijn bucketlist af, maar het bleef niet bij alleen oversteken. Ter ere van Neptunus werden we eerst gedoopt. Eerst een kleine speech van Heinz en dan een soeplepel met zeewater, of zal ik zeggen oceaan water, in je nek. Nou nu voel ik echt dat ik de evenaar over ben. Als laatste grapte Heinz nog: “Heb je de lijn niet gezien? Nee echt niet?! Die lijn dat was de evenaar”. Kortom het is hier tot nu toe top en ik denk dat ik het de komende tijd ook wel zo zal hebben.
Groetjes Lenja.

2 comments

 1. Comment by Fred

  Fred Reply 20 oktober 2017 at 20:59

  Ik ben verscheidene keren door Nep gedoopt en ook aeolus tracteerde op een zoute borrel. Het is wat om niet meer met de sextant op polaris te richten de zuiderkruis en de vele extra sterren heb ik nooit bewust bemeten. Jammer. Felicitatie vier ik nu maar met een oprechte Hollandse borrel. Roep uit wanhoop maar hoezee. Nog even en er is na meer dan 5 dagen van ais verstoken weer contact. Al ken ik op dat eiland geen echte haven vinden. Wel een mc donalds. Tot dan. Geniet
  Oooh pa

 2. Comment by Fred

  Fred Reply 20 oktober 2017 at 21:20

  Lieve Lenja
  Geweldig verhaal over de laatste belevenissen. Heb er van genoten. Ik weet niet of je dit mee krijg maar vroeg me wel af hoe je de door de kapitein lichtelijk overdreven cijfers de hitte goed doorstaan hebt. Wat maak jij wat mee zeg. Nog een eiland en nog wat zeemijlen van 1852 meter en dan is het dag met de zee. Denk nu dat je net als opa verslaafd ga raken van zee en palmbomen. Hoor van je. Dikke kus van jouw enige echte ooooh pa⚠️?

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 + elf =

Go top