Eco wasinrichting…

18 oktober 2017

04°17.38’N:028°06.89’W

18 oktober 2017

Onweersbuien in de doldrums…
Vannacht hebben we aardig wat regen gehad; Alex, onze gender neutrale stuurautomaat deed het meeste werk, zodat de bemanning droog de nacht door kon komen.
Omdat onder de onweersbuien aardig wat valwinden waren hadden we het eerste rif in de bezaan en het groot gezet. Het leuke was dat deze riffen door de grote hoeveelheid neerslag behoorlijk gevuld waren met water.
Dus eerst de lege drinkwater flessen gevuld en op smaak gebracht met vruchtensappen. Dan de kans gegrepen om een uitgebreid bad te nemen drie meter boven zeeniveau onder de zon en met 8kn vaart door het water. Een bijzondere ervaring die ik iedereen eens aan kan raden!
Omdat zoet water in de tropen kostbaar is hebben we de nog steeds aanwezige heen en weer zwiepende kubieke meters water gebruikt voor onze ecolaundry. Het wasgoed, na zweterige dagen, ging er in: beetje zeeppoeder erbij en maar laten klotsen. Voor de geïnteresseerden die ook een energie neutrale uitvoering willen .., er kan een reisje met instructies georganiseerd worden .
Het enige punt van aandacht is dan nog voor de stuurman/vrouw.., om een goede koers tussen de buien door te varen zodat er voldoende zonuren blijven om alles te laten drogen. Een uitdaging!
Heinz
Nog 2 dagen tot de São Pedro en São Paulo eilanden.

(Volg het schip nu ( bijna) dagelijks op de website!)

1 comment

  1. Comment by Fred

    Fred Reply 19 oktober 2017 at 11:28

    Ik deed aan boord van onze oorlogsbodems de was in een emmer met biotex. Het schip op jacht naar onderzeeboten en bezig denkbeeldige torpedo s te ontwijken deed de rest. Ja soms als de mannen oo de brug iets te voortvarend handelden was het emmertje leeg en werd het dweilen. Vermaak jullie bij de enige vuurtoren in de wijde omgeving en ook hier luustert big brother kennelijk mee gezien de twee grote ronde antennes van pieter en paulus.sterkte oooooh pa

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijftien − 11 =

Go top