Drake en bijna daar…

22 december 2017

Vrijdag 22 december 2017
Dinsdag 19-12 hebben we Ushuaia verlaten. De wind was te hard om maandag deal te vertrekken. Langs de Argentijnse kust voeren we door het prachtige Beagle Channel met zijn imposante bergen! De gribfiles voorspelden gunstige wind de komende dagen: uit de goede hoek en niet te sterk.
We hadden er allemaal veel zin in!
Eenmaal op de Drake zakte de barometer toch meer dan verwacht: van 1000 binnen een paar uur naar 971… Dat voorspelde niet veel goeds. We hebben idd een flinke klap wind te verduren gehad: enkele uren > 50 kn. uit het NW, dus wel uit de goede hoek. De golven werden steeds hoger en de Anne-Margaretha was weer in haar element.
Niet alle magen van de gasten waren hiertegen bestand. Het werd rustig tijdens de wachten. De bemanning en enkele sterken onder ons bleven op hun post om het schip veilig naar de overkant te sturen!
De wind is inmiddels gekalmeerd; de golven blijven nog wel door staan, maar iedereen is inmiddels weer op de been en kan genieten van de albatrossen die ons regelmatig vergezellen en de prachtige luchten.
Nog een kleine 90 mijl te gaan tot de South Shetland Islands en dan komen we Antarctica binnen.
Alle thuisblijvers worden hartelijk gegroet!
Greet

1 comment

  1. Comment by Karin

    Karin Reply 26 december 2017 at 20:27

    Oh geweldig!
    Hele fijne kerstdagen en een kus aan Co, ml en j’tje & lea

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twaalf − zes =

Go top