Douchen op de Atlantische Oceaan…

23 oktober 2014

woensdag 22 oktober 2014

Annet op Anne-MargarethaWanneer elke dag voor een groot deel op de vorige lijkt, inclusief het uitzicht, het einddoel en de deelnemers, ben je blij wanneer er eens iets anders gebeurt. Na dagenlang alleen maar zon en temperaturen van minimaal 30 graden (binnen, uit de zon), worden we verrast met een paar buien. Eerst zijn ze nog licht, maar rond een uur of 11 begint zich een donkere wolkenpartij aan de hemel af te tekenen.

We zetten het tweede rif in het grootzeil en de bezaan, trekken zwembroek of bikini aan en sturen op de bui af. Een verkoelende douche is de beloning. Even later is het weer droog en staat er een lekker windje. De zon blijft achter de wolken en voor het eerst sinds tijden is het binnen in de salon best goed toeven met zo’n 29 graden en een briesje dat van achter naar voor door het schip gaat.

In de middag vliegen twee boebies urenlang met het schip mee. Zelfs wie eigenlijk helemaal geen vogelliefhebber, laat staan vogelkenner is, zoals ik, vermaakt zich met de vogels. Ze zijn familie van de Jan-van-genten en duiken steeds naar het water op jacht naar vliegende vissen. Het is grappig om te zien hoe de vliegende vissen ‘rennen’ voor hun leven om aan de vogels te ontkomen. De een met meer succes dan de ander…

Qua dierenleven is het sowieso een drukke dag, want vanochtend kwam er al een enorme school dolfijnen langs. Gestaag trok de groep van bakboord naar stuurboord voor het schip langs. Volgens maat Peter wel 50 stuks. Hopelijk komen ze deze of volgende week nog eens poolshoogte nemen.

Hartelijke groet, namens crew en gasten, Annet

Anne-Margaretha Atlantische Oceaan

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 − acht =

Go top