Don’t sell the bear…

8 december 2017

52˚24.13’S:068˚40.37’W

Het venijn zit ‘m…

“Don’t sell the meat befor you shoot it”, zei de oude jager.
Bij de ingang van de Magellaan Straat belde ik enthousiast Greet: we hebben het gehaald Nog even en we zijn in Punta Arenas! Ik had de telefoon nog niet neergelegd of het begon uit het niets met 45 kn te blazen uit het westen. Snel alle riffen erin en proberen verder de Straat in te varen. De ebstroom zette bij Cap Virgenes nog behoorlijk door, zodat we met moeite nog Punta Dungenes haalden.
De vuurtorenwachter raadde het ons af om verder te varen en stelde voor om bij hen in de buurt te wachten op beter weer. We lieten ons achter de punt dichtbij het strand met de kop in de wind heen en weer drijven. Voor het anker vond ik de deining te hoog.
Na een uur draaide de wind naar het zuiden en kwamen we aan lagerwal te liggen, dus weg hier en opkruisend met motor bij konden we de Cap vrij varen en ons hoog aan de wind verder de Straat in knokken…
Zo was het nog een dag en een halve nacht vechten om dichtbij de Primera Angustura te komen. Hier hield het op.
De zuidwester blies door de Straat en 8kn stroom er tegenin zorgde voor een wilde zee met muren van water. We hebben beschutting gezocht ten noorden van de Banco Orange en op 6 nm afstand van de kust het anker laten vallen op 15 m water met storm is het net als of je midden op het IJsselmeer gaat ankeren.
Gelukkig ging de wind in de nacht liggen zoals verwacht en hebben we nog een aantal uren kunnen slapen. Straks weer het anker op en dan verder met stroom mee richting Punta Arenas.
Moge de windgoden ons goed gezind zijn..!
Heinz

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × 4 =

Go top