Dinsdag 6 januari 2015 bij de Chilenen en de Britten

9 januari 2015

Anne-Margaretha bij Enterprise Isl.Gisteren vertrokken van het wrak bij Enterprise island met z’n sterntjes en vol goede hoop op veel walvissen… voeren we naar Waterboatpoint, de Chileense basis Vidéla. Gelukkig redde een paar Minke whales onze voorspellingen. Het blijft wild life… Wat we wel volop kregen, waren ijsbergen: de een nog mooier, imposanter dan de ander! Iedereen heeft het gevoel dat de reis steeds mooier wordt!

Tegen de avond probeerden we voor de Chileense basis te ankeren… Helaas is de ankergrond daar slecht en na verwoede pogingen, incl. met lijnen aan de kant, besloot Heinz wijselijk aan de andere kant van de basis te ankeren. We werden weer uitermate vriendelijk door de gentoo pinguïns, weddleseals, rustend op het voetpad én de mannen daar ontvangen (op koffie en gebak én de heerlijke Pisco Sour!) De avond werd steeds gezelliger.
Anne-Margaretha Chileense basis Ant.Teruggekomen aan boord probeerde een grote ijsberg volhardend de Anne-margaretha opzij te douwen en ook de wind was gedraaid. We konden maar 1 ding besluiten: anker op en verder varen.
Daarom liggen we nu een dag eerder in Port Lockroy. Met dit mooie weer absoluut geen straf! Ook hier weer een uiterst vriendelijke ontvangst en het museum en de winkel van de national (Artica)Trust is nog steeds goed voor allerlei souvernirs!
De gentoo pinguïns waren hier wat verder met broeden dan bij de Chilenen en vele hadden al 1 of 2 kuikens! (Sommige waren al 3 weken terug geboren, andere 1 dag oud!).
We zijn alweer over de helft van de reis en het lijkt of we al wéken weg zijn!
De sfeer is nog steeds uitstekend en iedereen groet het thuisfront!
Greet

Port Lockroy:
Anne-Margaretha bij Port LockroyDSC_0415 - kopieAnne-Margaretha bij Port Lochroy

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 − vier =

Go top