Dinsdag 17 mei 2011

17 mei 2011

Sinds gisteren loop ik in het noorden van Noorwegen rond. Het vliegtuig daalde bij Evese (Harstad-Narvik) en ik waande me in het zuiden van Argentinië: Ushuaia…: besneeuwde bergtoppen om me heen, een frisse berglucht. Ik keek m’n ogen uit de 70 km die we met de auto naar Narvik reden. Nog veel sneeuw, bevroren meren en bomen met vette knoppen, maar nog nauwelijks blad. De winter is hier lang en koud geweest dit jaar. 17 mei is hier een nationale feestdag en alle traditionele kostuums worden uit de kast getrokken en daar paradeert men mee door de straten: jong en oud! Wij gaan met de auto de omgeving verkennen en zijn na een uurtje rijden in Zweeds Lapland…. Er wordt nog geskied! Ik moet me steeds realiseren dat het half mei is!! In Ushuaia moet je wennen, maar hier ook!

De Anne-Margaretha ligt in een wat saai deel van Narvik afgemeerd, maar wel handig langs een kade. ’s Avonds halen we Sam ook van het vliegveld en de crew is, samen met Heinz en Maarten compleet. Morgen nog even flink boodschappen doen en dan mogen de gasten donderdag komen en kunnen we beginnen aan de Lofotenreis.

(Ik heb ze al zien liggen: besneeuwde bergen met onwaarschijnlijk mooie fjorden en water. Je kunt het eigenlijk haast niet beschrijven: Google op Internet De Lofoten en je ziet beeldschone foto’s die niet echt lijken…. Neem van me aan: het is echt zo sprookjesachtig hier!)

Hartelijke groet van allen, nu, aan boord: Maarten vd D S, Ben, Heinz, Sam en Greet

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien + negen =

Go top