Deception- en Enterprise Island

24 februari 2018

Deception – en Enterprise Island

Afgelopen maandag was de Anne-Margaretha op Deception Island aangekomen! Er is een mooie wandeling gemaakt en ’s nachts begon het flink te waaien. De volgende dag bij beter weer hebben we een bezoek gebracht aan Whalers Bay, waar de resten van een walvisstation te vinden is, dat door een vulkaanuitbarsting in 1969 werd verwoest.
Daarna zijn 8 stoere mensen gaan zwemmen bij Pedulum Cove, de plek waar nog steeds warm/heet water naar de oppervlakte komt! Dus badpak/zwembroek aan en warme must op!
Aangezien er weer storm voorspeld werd, hebben we nog een extra nachtje in de Telephon Bay gelegen.
De volgende ochtend heel vroeg vertrokken voor de oversteek naar Enterprise Island. De lucht begon open te trekken en we werden verrast door schitterend aangestraalde bergen en walvissen!
Gisteren in een sneeuwbui een indrukwekkende dinghytocht gemaakt.

Leopard seal…

Meestal hijsen we na een tochtje de dinghy’s meteen uit het water. Nu waren we wat laat en toen gebeurde datgene wat je niet wil: een leopard seal (zeeluipaard met een wel heel grote bek vol vlijmscherpe tanden…) had wel zin in een spelletje. Heinz probeerde hem te verjagen, maar hij vond het allemaal veel te leuk. Toen heel snel de dinghy’s omhoog gehesen en gelukkig geen gat in de boten… Dat was even schrikken, maar goede les voor de volgende keren!

Volg Het Schip

Leuk om op de kaart het schip te volgen… Klein probleempje is, dat je de kaart erg moet inzoomen om alle data te zien. We maken tenslotte 3 reizen naar Antarctica en de routes zijn ongeveer dezelfde…
De Anne-Margaretha zoekt altijd graag de oude, half gezonken walvisvaarder bij Enterprise Island op om even niet voor anker te liggen. Dit doen we elke Antarctica reis, dus staan de coördinaten op hetzelfde punt ( als bv 28 december 2017..)

Vandaag richting Paradise Harbour!
Alle thuisfronten hartelijk gegroet!

Heinz

Foto: leopard seal van een vorige reis die toen ook “speelde” met onze lijnen…

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien − veertien =

Go top