Deception Eiland

3 januari 2015

Twee dagen op Deception Eiland zijn er alweer verstreken.
De overtocht vanaf Yankee Harbour hierheen was schitterend door de prachtig blauwe luchten, fascinerende ijsbergen (met walvissen ervoor!) en indrukwekkende vergezichten.
Heinz is hier voor de 7e keer en ik ben met mijn 5e Antarctica reis bezig, maar elke keer is het weer bijzonder.
Traditie getrouw hangt er een zware lucht over Deception Eiland. Het is volkomen ijsvrij en we hadden gisteren dan ook de kans om te badderen in Pedulum Cove. De wind was helaas aanlandig en dat maakte het badfestijn een gebeurtenis die kouder verliep dan anders… Alleen de echte stoeren onder ons waagden zich in het water. Een gentoo pinguļn kwam uit het water om het schouwspel te bekijken; trok zijn schouders op bij zoveel raar gedoe en dook de golven weer in. Een klein sneeuwbuitje rondde dit koude gebeuren af. Gelukkig was er hete chocolademelk aan boord en later de zoveelste heerlijke maaltijd.
Tijdens ons Oudjaar-spel werd besloten dat vanaf nu iedereen een speciale geschiedenis zou vertellen uit 2014. Martin begon indrukwekkend.
Voor de thuisblijvers: iedereen heeft het uitstekend naar de zin en we gaan nog niet naar huis..!
Nu (2) anker(s) op en naar Whalers Bay, het verwoeste walvisstation door een vulkaanuitbarsting in 1970. (Gelukkig houden een Spaans en een Argentijns onderzoeksstation de bewegingen van de aarde hier nauwkeurig in de gaten. Het is tenslotte nog steeds een actieve vulkaan waarin we ons bevinden..)
Hartelijke groet van allen,
Greet

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 − een =

Go top