In de tropen!

11 oktober 2014

zaterdag 11 oktober 2014

Over de Kreeftskeerkring…

Er is weer wind. Ik ben net uit mijn bed gehaald om de zeilen te zetten. Het waait tussen 5 en 6 bft  uit het noorden. Vannacht zijn we de Kreeftskeerkring gekruist en we zijn nu dus officieel in de tropen..!
Anne-Margaretha op de Atl.OceaanHet is ook te merken: we leven nu met korte broeken en slapen onder lakens met alles open wat maar enigszins beluchting kan brengen. De eersten vliegende vissen zijn ook aan dek geland! Ze zijn nog te klein om de pannen te vullen. Gisteren voeren we over de Endeavourseamount en bij de hellingen ontmoetten we drie grote potvissen. Het blijven bijzondere momenten: deze reuzen vlak bij het schip te kunnen zien terwijl ze bijkomen van een duik duizenden meters naar beneden. We moeten nog 414 Nm om in Mindelo te komen.
Deze dagen vullen we met alle kranten te herlezen en eindelijk bijzondere boeken uit te pakken… Gesprekken over wat ons raakt zijn het gevolg. Zo ontstaat een gemeenschap reizigers die een gemeenschappelijke passie heeft, verschillend is,  maar het leven aan boord vullen met interesse in elkaar.

Anne-Margaretha op Atlantische OceaanGroet, Heinz

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien − 3 =

Go top