De reis naar Spitsbergen begint!

10 juni 2011

[singlepic id=2038 w=320 h=240 float=left]9 juni 2011

Gisteren kwam de nieuwe groep aan boord. Ze nam meteen een bak zon en warmte mee! (De komende dagen wordt het hier prachtig weer met temperaturen boven de 25 graden!) Het gevolg van deze weersverandering is, dat alle instanties ( van havenkantoor, douane tot politie) opeens onvindbaar zijn: kantoren worden zeer vroeg gesloten en iedereen is verdwenen. Beetje lastig als je ze juist dan nodig hebt.

We passen ons echter aan aan de noord-Noorse wetten en vertrekken aan het eind van de middag uit Narvik. ( We spotten wéér een exemplaar van W.F.Hermans’ boek “Nooit meer slapen”, dat zich op deze hoogten afspeelt… )
De eerste stop, ’s avonds laat als de zon al wat lager staat, maar echt niet onder gaat…, is Lodingen, waar we onze kaarten kunnen kopen voor de vaarweg “binnendoor” naar Tromso (een o met een schuine streep erdoor kan ik niet vinden….).  We zijn vanmorgen met een strakblauwe hemel opgestaan en de gele paardenbloemen betoveren het landschap. Wat is het hier toch mooi in de zon!!
De groep heeft er zin in! Friedeke, Ineke, André (Portugal), Dick, Siebren, Maarten, Ben, Heinz en ik staan klaar voor het nieuwe avontuur: ná Tromso de zee op naar Bereneiland en verder.

Het thuisfront krijgt de hartelijke groeten!

Greet

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 + veertien =

Go top