De Potvis en andere dieren

10 mei 2010

Peter: ik zie een blow…, maar het kan ook een afgeblazen golftop zijn…. Weer een blow, maar misschien ook niet…. Dan roept Esther: Wálvis! Recht voor de boeg komt een machtig dier naar ons toe zwemmen! Een flinke golf veroorzakend komt een walvis, een mannetjes potvis blijkt later, met veel machtsvertoon naar de Anne-Margaretha toe zwemmen. Het lijkt of hij wil tonen, dat hij hier de baas is. Zo’n 2 meter van het schip af stuift hij langs ons heen. Sommigen van ons zijn te verbouwereerd om scherpe foto’s te kunnen maken: te snel en te imponerend.

Diezelfde dag zag Floor een enorme manta rog langs het schip zwemmen.
Sinds 2 dagen komen uit het niets…. tegen het vallen van de avond enkele swallow-tailed-gulls achter het schip vliegen. Deze vrij grote vogels worden wit in ons heklicht en vliegen onvermoeibaar urenlang mee. Gisterenavond waren enkele te dicht bij het schip en zagen ze de verstaging niet: 1 viel in Michiels schoot… Ik weet niet wie meer schrok…. ook klapte er 1 op het achterdek. Gelukkig konden we ze weer de lucht in helpen.

Naast de “gewone” vliegende vissen hebben we 1 dag voortdurend springende tonijnen o.i.d. bij het schip gehad. Peter heeft na veel moeite een kleine dorade gevangen, die hij daarna smakelijk klaargemaakt heeft.

Het is nu de 10e dag op zee; we zijn helemaal op het ritme van dag en nacht doorzeilen ingesteld. We hebben niet altijd gunstige/ voldoende wind gehad en lopen daardoor iets achter op het schema. Donderdag verwachten we op San Christobal aan te komen. Nieuwe avonturen tegemoet!

Alle thuisfronten worden hartelijk gegroet!
Greet

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twaalf − twee =

Go top