De Patagonië reis is begonnen!

12 maart 2008

12 maart 2008

Hooggespannen zijn de verwachtingen van de nieuwe groep aan boord. Voor Hans begint het niet zo leuk: zijn bagage komt niet aan en zelfs na een dag wachten, is er nog niets. Snel op zondagochtend in de supermarkt van Ushuaia een nieuwe garderobe aanschaffen! Binnen een half uur ( kunnen alleen mannen dat?) staat hij bij de kassa met kleren voor 4 weken. We kunnen weg.

Voor de laatste keer geven we weer veel geld uit aan een loods, die een half uurtje met het schip mag spelen…. en dan naar Pto. Williams. We hebben een zarpe (vergunning) nodig voor de Chileense ´kanalen´ (wij hebben die dingen  gegraven, maar hier zijn ze echt natuurlijk ontstaan!). We moeten de exacte route voorleggen en na wat gestreep ( sommige, voor ons gunstige kanalen blijken militair gebied te zijn…) krijgen we het begeerde papiertje. We moeten later nog wel even terug, want we blijken op papier uiteindelijk toch weer naar Antarctica te gaan… Het valt ook niet mee om op een kantoortje, waar min. 10 mensen op en neer rennen met onduidelijke papiertjes en voortdurend geklep en gelach, een formulier in te vullen.

Goed, we zijn inmiddels een paar dagen onderweg. We hebben elke nacht in een wonderschone baai geankerd. Voor alle zekerheid worden er ook lijnen aan dikke bomen vastgeknoopt. Gisteren zijn we naar Coleta Olla gegaan en het was prachtig weer. Vanaf een heuvel konden we schitterende foto´s van de Anne-Margaretha maken. Het leek wel een plek bij een Stille Zuidzee eiland…

Aan boord zijn nu: Elke, Peter, Jan, Corry, Hans, Aaltje, Gerard, Heinz en Greet.
We hebben er allemaal veel zin in! Het thuisfront krijgt de hartelijke groeten.
Greet

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × 5 =

Go top