De laatste mijlen naar Arica

Langs de Chileense kust

De wind is zuid, maar erg weinig. Gisteren zijn we na twee dagen voor anker bij Isla Santa Maria weer verder naar het noorden gegaan.
We lagen bij Isla Santa Maria in de smalle geul tussen het vaste land, waar enkele hutjes stonden en het eiland voor anker. Het eiland was compleet kaal, maar werd wel bevolkt door duizenden pelikanen, gieren, comodores ( srt. aalscholver). Het weer was prachtig en we hebben genoten van de natuur daar. De volgende dag heeft Maarten een (kale) berg beklommen. Het is hier slechts woestijn zo ver je kunt kijken. Toch is het regelmatig bewolkt, maar regen valt daar niet uit.

Wat betreft walvissen moeten we even geduld hebben: in dit deel van de Pacific kom je ze zelden tegen. Als we straks vanuit Arica naar de Galápagos gaan, verwachten we ze weer te zien!

De zuidenwind maakt dat de temperatuur niet erg hoog is ( bij bewolkt weer is het gewoon fris, terwijl we toch al op de 20e breedtegraad zitten ( vergelijkbaar met: tussen Salvador da Bahia en Rio de Janeiro: toen ruim 30 graden…. Nee, de koude Golfstroom koelt alles behoorlijk af.)

We varen nu naar de stad waar het percentage(gemeten sinds 1900) regen 0 is.
Alle thuisfronten worden gegroet,

Greet

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 − vier =

Go top