De laatste dagen op de Lofoten

30 mei 2011

[singlepic id=2100 w=320 h=240 float=left]29 mei 2011

Het is weer voorbij, die mooie Lofotenreis….

Eergisteren waren we op het eiland Skrova, nadat we de Nusfjord hadden verlaten. Skrova was bij uitstek een wandel eiland! Even een berg op en je had een schitterend uitzicht op de kleine omringende eilandjes en de indrukwekkende, besneeuwde bergen van de Lofoten. Het weer was ons gunstig gezind en Margreeth kwam met haar foto’s hier boven de 2000 uit….

De volgende dag moesten we na een mooie wandeling nog ca. 35 mijl (6 uur varen). We kwamen tenslotte bij een mooie ankerbocht terecht bij Storoya(eig. hoort er een streepje door de laatste o…). Voor anker betekent natuurlijk ook ankerwacht en de meesten hebben hier man/vrouwmoedig aan meegedaan. Het wordt natuurlijk helemaal niet donker, maar 3 uur ’s nachts heeft toch echt een andere charme dan 3 uur ’s middags! De volgende dag iedereen aan land gezet voor een flinke wandeling…. (na een kleine km vond de groep een heuvel, gunstig op de zon en binnen de kortste tijd lag iedereen (!) te slapen….)

Om 15.30 weer anker op en verder naar Narvik. De zon komt steeds lager te staan en de belichting wordt steeds mooier. Om 22.45 meren we aan aan “onze” steiger en we kunnen beginnen met de eind-borrel. Het werd nog heel laat en er werd nog veel gelachen!

Vanmorgen was het toch echt voorbij: iedereen neemt hartroerend afscheid van elkaar en verlaat de Anne-Margaretha.

Het wordt voor even stil aan boord. Sam gaat ook naar huis; Maarten gaat een trekking in de buurt maken en wij (Heinz & Greet) gaan genieten van een kleine vakantie, totdat de nieuwe groep aan boord komt die met ons naar Spitsbergen gaat varen..! Een nieuwe uitdaging met weer andere avonturen.

We houden jullie op de hoogte!

Greet & Heinz

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × vijf =

Go top