Over de evenaar!

28 oktober 2014

Over de evenaar
maandag 27 oktober 2014

evenaarAlsof het oudejaarsavond is tellen we af. De blik op de GPS gericht. 00 00′ 05 N, 00 00′ 04 N, 00 00′ 03 N, 00 00′ 02 N, 00 00′ 01 N, 00 00′ 00 N/S. We zijn de evenaar overgestoken!! Vanaf hier zullen de breedtegraden weer gaan toenemen in plaats van afnemen. Tot we uiteindelijk de zuidpoolcirkel (bijna) kunnen aantikken.

Normaal gesproken komt Neptunus langs wanneer je de evenaar of een poolcirkel kruist, maar die had het waarschijnlijk te druk met doopsessies elders op zee, en dus neemt Heinz het ritueel voor zijn rekening. Met een puts zuidelijk oceaanwater in de nek doopt hij ons: “welkom op het zuidelijk halfrond en een behouden vaart”. En zo gaan we ‘fris gewassen’ het zuiden tegemoet.

Wanneer we zijn uitgedrupt, is er voor iedereen een certificaat, een drankje en chips. Een half uur later lijkt het alsof er niets gebeurd is: Gast Viktor staat op zijn vaste plek aan het roer, stuurman Maarten trekt een paar blikken open voor het avondeten, maat Peter checkt of zijn was al droog is. Maar schijn bedriegt: wij behoren tot het selecte gezelschap dat al zeilend de evenaar is overgestoken. Dat kan niet iedereen zeggen.

Hartelijke groet, namens crew en gasten, Annet

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × 4 =

Go top