De Drake

28 december 2014

Zo langzamerhand begint bijna iedereen weer op te knappen. Hoewel de wind niet al te extreem was, hadden we toch een knobbelige zee. Tja, het hoort er een beetje bij.

Volgens plan zijn we 24 december uit Ushuaia verrokken. Op kerstavond lagen we voor anker in Estancia Harberton, waar een versierde salon, kerstliedjes en een kerstverhaal voor de juiste sfeer zorgden! Iedereen was blij dat we onderweg waren!
Op kerstochtend verblijdde Wytze ons met zijn klarinet op een aantal kerstliedjes. De stemming zat er goed in!
Vanwege de harde wind zijn we een dagje in Harberton blijven liggen. Het museum en heerlijke restaurant daar zijn 2 dagen per jaar gesloten: 1e Kerstdag(…!) en Nieuwjaarsdag. De omgeving is gelukkig ook de moeite waard.

Tweede kerstdag anker op en verder naar de uitgang van het Beagle Kanaal. Met de wind pal achter en dolfijnen voor de boeg was het voor iedereen een feest! Eenmaal op de Drake was het even wennen, maar nu twee dagen later, zijn we dik over de helft, ruiken we de kou van Antarctica en zwieren af en toe de albatrossen om ons heen.

Iedereen heeft er veel zin in. We hebben een weddenschap lopen: wie ziet wanneer de 1e ijsberg! Het houdt ons scherp.
Alle thuisfronten krijgen de hartelijke groeten van: Ad, Petra, Julie, Annet, Jeroen, Sylvia, Lars, Susanne, Regine, Bine, Martin, Karl,Wytze, Heinz en Greet!

1 comment

  1. Comment by Doortje

    Doortje Reply 28 december 2014 at 21:35

    waarschijnlijk hebben jullie de drake achter de rug en zijn de eerste ijsbergen al gezien. Roept weer allerlei mooie en heftige beelden op van m’n reis. Annet: jij niet zeeziek?
    Mooie reis verder.
    Lieve groet,Doortje

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijftien − dertien =

Go top