De Drake voorbij

7 januari 2018

7 januari 2017
De Drake voorbij!
Op 3 januari namen we afscheid van Port Lockroy. De pinguïns lieten zich nog horen en we roken hun aanwezigheid… Via het Neumeyer Channel richting Melchior eilanden, de startplaats voor de Drake oversteek. Gelukkig waren de orka’s die we hier onderweg vaak zien, thuis! Spectaculaire achtervolgingen, paringsdansen van de ca. 10-koppige familie waren het afscheidscadeautje voor ons van Antarctica!
Op 3 januari zou de wind een gunstig “window” hebben om de 3-4 daagse oversteek naar Cape Horn te maken. Net voorbij de Melchior eilanden kregen we even een flinke bui, dus veel wind en golven over ons heen, maar toen gingen we de nacht in op een “Drake-Lake”..!
Tijdens de oversteek, waar de wind tussen ZO, ZW en NO draaide, hebben we af en toe de tanden van de Drake gezien: vooral de hevige deining was niet voor iedereen prettig. De laatste dag kwam de zon prachtig op, waren er steeds meer albatrossen te zien en fantaseerden we al over een landing bij Cape Horn, om onze handtekening in het Gouden Boek te zetten. Helaas, de weer- en windgoden beslisten anders. We mochten wat foto’s maken van deze in nevels gehulde historische plek, zonder landing.
Maar daar opent Patagonië zich voor ons: de schitterende vergezichten op de bergen, de luchten en belichting, buitelende dolfijnen en opstijgende albatrossen… Iedereen is opgetogen: Drake voorbij, rustig water en prachtige omgeving.
Om 02.00 ’s nachts komen we aan in de meest zuidelijke nederzetting ter wereld, Puerto Toro(Chili): een prachtige steiger ( sinds 2010), vriendelijke mensen en een prachtige plek voor wandelingen.
Morgen inklaren in Chili in Puerto Williams.
We groeten alle thuisfronten van harte!
Greet en Heinz

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 + negentien =

Go top