Clean up Svalbard

6 juli 2011

Eergisteren was het een dagje meehelpen aan een schoner Svalbard..! Enthousiast hebben we met de hele groep bij onze idyllische ankerplek, Mushamna, plastic en netten e.d. van het land opgeraapt. Een paar oranje zakken vol en een aantal volle kratten! Hier was duidelijk nog geen (toeristische) opruimruimploeg langs geweest!

SmeerenburgDaarna voeren we naar het noorden, richting het walruseiland Moffen, om over de 80e NB graad te komen! Feest! De hele nacht hebben we toen doorgevaren naar Smeerenburg, een voor Nederlanders wel heel historische plek. In de 17e eeuw hebben we hier veel bedrijvigheid gehad met de walvisvangst…. Enkele traanovens zijn er nog te zien. Tijdens onze landing waaide en sneeuwde/regende het flink…. Wat een desolate plek om maanden te moeten verblijven….

Nu verlaten we onze ankerplek in de Magdalenafjord en zetten we koers naar Blomstrandhalvoya…. weer een schitterende plek, die we graag nog willen zien. De zoveelste taart wordt door Floor gebakken en we hebben het allemaal erg naar ons zin!

We groeten het thuisfront hartelijk!

Greet

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dertien + 19 =

Go top