Caleta Beaulieu

15 maart 2010

dscf6080

Vanaf Navarino voeren we westwaarts naar Brazo Noeste. Dit vaarwater is een zij arm van het Beagle kanaal. Zoals vaak hier, stond er een pittige westen wind ( = tégen…) De tocht was prachtig: hoge witbesuikerde bergen, afgewisseld door gletsjers en watervallen!
De nacht wilden we doorbrengen in Caleta Beaulieu. Deze plek doet zijn naam eer aan!! Half verscholen, in een sprookjesachtige bocht liggen we voor anker en met 2 lijnen na achteren uit aan bomen vast. Een mooie, rustige plek.

Bij de ingang van dit fjord zagen we nog iets heel naars: een half gezonken zeiljacht van ca. 36 ft. …. Het leek er nog niet zo lang te liggen. De dinghy én het reddingsvlot lagen er nog bij. Wat was hier gebeurd?? We zijn er met onze dinghy heen gevaren en konden geen scheepsnaam ontdekken of enig teken van leven. De gewaarschuwde kustwacht kon ons later melden, dat de opvarenden gered waren en het schip binnenkort gelicht zou worden. Vandaag hoorden we van een ander schip de toedracht: de vrouw had met het aanmeren een gebroken been opgelopen door een omvallende rotsblok en de armada die kwam ondersteunen, voer te snel voor de man met zeilboot uit…Hij raakte in het pikkedonker een rots en zonk…. We zijn allemaal aangeslagen door dit trieste verhaal.
Toch is dit ook een prachtige dag: de zon schijnt en tovert een schitterend schouwspel tevoorschijn: een grote gletsjer met hoge bergen, groene bossen en dat allemaal weerspiegeld in het rimpelloze water…. Zo kunnen foto’s niet tegenvallen…. Met de dinghy zijn we dichtbij de gletsjer aan land gegaan en zo konden we zien hoe ca elk kwartier een deel van de gletsjer naar beneden stortte…. Dit gaat gepaard met veel kabaal….
We hebben het prima naar ons zin!
Hartelijke groet aan alle thuisfronten!
Greet

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien + 19 =

Go top