Bultruggen, orca´s en Chilenen…

22 januari 2008

img_258322 januari 2008.

Lokatie: 64 49 4900 S  63 29 1600 W

We nemen afscheid van (onze inmiddels vrienden..) de Chilenen bij Waterboat Point. Ook dit keer zijn we zeer warm ontvangen. Hielpen ze ons de 1e keer uit de nood op toiletpapier-gebied…., nu is onze meelvoorraad aangevuld (het brood ging deze reis veel sneller..). Ook nog een lekkere fles pisco mee voor onderweg en we zijn vrienden voor het leven. ´s Avonds kwam een groep van 4 mannen aan boord ( ze werden nooit op zeilschepen uitgenodigd en waren verbaasd over de ruimte!) en het was gezellig tot de late uurtjes.

Bij het verlaten van de Chileense Basis werden we begeleid door een bultrug met jong. Het was zo´n stille, mistige ochtend met een beetje sneeuw en dan het geblaas van deze reuzen. Onze dag kon niet meer stuk..! Toch zou alles nog veel mooier worden: een 2e groep bultruggen kruiste onze weg en tenslotte kwamen we midden in een groep orca´s terecht! Deze imposante dieren trokken zich niets van de Anne-Margaretha aan, met in eerste instantie jubelend geschreeuw aan boord: Orka´s!! Toen werd het stiller: de dieren bleven in de buurt van het schip en we konden zeker een uur genieten van het schouwspel van duikelende orka´s. Diep onder de indruk van zoveel moois ging de reis verder naar Port Lockroy.

Hier werden via de VHF zeer vriendelijk welkom geheten. Rick was verheugd de Anne-Margaretha weer te mogen begroeten. De Engelse(Schotse) gereserveerdheid was helemaal verdwenen. Vandaag, 23 januari, hebben we de vele jonge gentoos kunnen bewonderen, de post kunnen regelen, inkopen gedaan en vanavond hebben we het drietal dat de basis bemant, uitgenodigd op de koffie ( enzo). Onze Shetlandse Peter werd door een van de vrouwen herkend en aan het uiteinde van de wereld was het een leuk weerziens..! Nog 1 dag op Antarctica en van 24 op 25 januari beginnen we weer met de oversteek. We keep our fingers crossed dat Neptunus dit keer…..

Het thuisfront krijgt van iedereen de hartelijke groeten!

Greet

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × vijf =

Go top