Bericht vanaf de Barentszzee!

13 juli 2013

Ellen, een van de opvarenden, doet verslag van de eerste dagen op volle zee!

Anne-Margaretha op de Barentszzee.

Maandagmorgen 8 juli om 6 uur in de ochtend zijn we vertrokken in de richting van Franz Joseph Land. Eerst een flink stuk op de motor met een rustige zee. Natuurlijk In Archangelsk nog wat tv werk en wat gasten op de wal, maar toen begon de reis echt.
Inmiddels zijn we dus 4 dagen non stop aan het varen. Iedereen loopt wacht: 4 uur op en 8 uur af. De afgelopen 2 dagen stond de motor volledig uit, vanwege de Regatta. Tijdens de wedstrijd mag de motor slechts 10 % van de tijd aan. Er stond een harde wind en flinke golven. Niet iedereen aan boord kon dit even goed verdragen en sommige wachten moesten even op halve kracht werken. Inmiddels loopt iedereen weer fris en fruitig rond. Dit kan ook komen door het feit dat de wind is weggevallen en we sinds vannacht de motor aan hebben. Het is niet anders, we willen tenslotte Franz Josef Land zien en niet alleen aantikken en keren..!

De afgelopen dagen is er naast wacht lopen vooral door iedereen geslapen. Het voortdurend in evenwicht blijven , blijkt toch veel energie te kosten. Er wordt wat af geslapen. Vandaag heeft iedereen weer wat meer puf en dus ook zin in een verslagje.
We zullen steeds na een paar dagen weer even van ons laten horen.

Ellen

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × 3 =

Go top