Bericht van Heinz op de Anne-Margaretha

4 december 2014

3 december 2014
Punta del Este

Anne-Margaretha Punta del EsteDonderdag 27 november: we zijn er. Ondanks wat werk aan een paar pompen, maar dankzij uiteindelijk goede wind zijn we ruim op tijd weer aangekomen in deze haven hier in Uruguay.
Een andere sfeer dan Brazilië. Deze badplaats is mooi. Nog verslapen mooi. Net als een dame na de nacht zie je deze plaats uit de winterslaap ontwaken. Mensen zijn aan het werk om het nieuwe seizoen voor te bereiden. Er wordt schoongemaakt, geschilderd, winkels worden ingeruimd met het nieuws van deze tijd, want er is een nieuwe jaar en al het oude is uit, de nieuwe mode bepaalt het heden.
Dat de bewoners van dit land het goed hebben, willen ze laten zien … en zo worden we getrakteerd op een catwalk, een show in deze haven… al is het maar op onze steiger.
De jachtclub heeft een openings-regatta georganiseerd. Van Montevideo tot zelf Buenos Aires is men hier naar toe gezeild. Stoere kerels meren hun schepen af, een voor een arriveren ze hier, vullen de leegte met bedrijvigheid. De dag erna komen hun vrouwen met aanhang, kinderen en vriendinnen. Men is mooi en laat zich zien…!.
Paraderen is een kunst en hier zie je dat salsa en tangolessen niet voldoen, het moet in je aderen zitten; je moet ermee opgegroeid zijn. De gratie, het drama zit in de beweging; hoe je loopt wordt bepaald door de boodschap die je wilt uitdragen. Jonge vrouwen hebben het tot in de perfectie ontwikkeld. In dit kijken en bekeken worden …
Misschien heb ik gewoon te lang op zee gezeten.
Het in- en uitklaren is achter de rug, het ging soepel en na een halve dag van het ene kantoor naar het andere, waar vriendelijke mensen vroegen naar papieren waar ze hun stempels op mochten zetten, mogen we nu verder naar het zuiden.
Maandag 1 december: De wind is hard en de ervaren groep gasten is van boord, een nieuwe groep is in hun plaats en ik besluit nog een nacht te wachten, dan zal de deining en de wind afgenomen zijn. Men grijpt de kans om nog eens uitgebreid te Skypen/ Facetimen met de thuisfronten.
Anne-Margaretha naar Patagonia10 017 - kopieDinsdag 2, woensdag 3 december: We zijn vertrokken en alweer in de buurt van Mar del la Plata 240 nm verder op. Een depressie met onweer is over ons heen getrokken.
Een aantal heeft zijn offer gebracht aan Neptunus en zo mogen we nu van een prachtige dag genieten met mooi weer en een spiegelgladde zee. Soms komen er jonge zeerobben met ons mee zwemmen. Albatrossen en stormvogels zitten stil en wachten op wind, terwijl wij blij zijn met deze rustige periode en de tijd nemen om onze energie huishouding weer in balans te brengen.

Groeten van allen aan boord van de Anne-Margaretha,
Heinz

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × vijf =

Go top