Bereneiland is zicht!

12 juni 2011

[singlepic id=1300 w=320 h=240 float=left]Een spuitende walvis!! Waar?? Daar!!

Vanmorgen hebben Siebren en Ben ook een paar bultruggen gezien.! Dolfijnen komen regelmatig langs en houden ons alert: blijven kijken naar zeeleven!

Het is snijdend koud. De wind is wat minder dan gisteren en het ijskoude water spat niet meer over. Het was na het gezellige en warme Tromso even afzien vrijdagavond: na een mooie tocht door de laatste fjorden kwamen we op open zee en we zaten aan lager wal(…) en de Anne-Margaretha stuiterde op de hoge golven. Niet iedereen kon dit waarderen en het aantal mensen dat nog wacht kon lopen werd steeds kleiner. Gelukkig kwamen gisteren de meesten weer boven water, al was de avondmaaltijd slechts voor weinigen weggelegd.

Vandaag, zondag, zijn de meesten weer opgeknapt. Het vooruitzicht om aan het eind van de dag in een (NW) baai op Bereneiland te liggen, geeft moed!

Als je wacht hebt en dik ingepakt achter het roer staat, heb je mooi de tijd om al die verschillende meeuwen ( met streepjes, blokjes, vlekken enz. op de vleugels) te bewonderen. Bij rustig weer toch eens kijken hoe al dat fraais heet.

Hoewel het aardig bedekt is, is het steeds droog gebleven en de barometer staat hoog: 1033 mb.

Alle thuisfronten worden hartelijk gegroet!

Greet

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × 2 =

Go top