Bereneiland 4 juni 2012

4 juni 2012

Bereneiland doemt op als we er al bijna zijn. Mist beneemt ons het uitzicht, maar dan worden toch de contouren duidelijker: de kliffen met de duizenden vogels en resten sneeuw liggen aan stuurboord van ons. Het is ijzig koud, maar dat hoort er hier gewoon bij.
Een roekeloze jonge meeuw neemt de bocht te kort en belandt aan de voeten van Daniël, die hem zo kan oprapen. Even een mooi oogcontact en bemoedigende woorden en dan hup… de lucht weer in.

[singlepic id=2344 w=320 h=240 float=left]
We hebben Tromsö eergisteren verlaten met rustig weer en de 12-koppige groep aan boord van de Anne-Margaretha had er zin in! Bij de “uitgang” naar de Ijszee stond er weer een flinke deining en niet iedereen was daar blij mee. Het wakkere deel van de groep werd steeds kleiner. Ook dat hoort bij zeezeilen. (Annet, een van onze sterke-maag gasten, liep af en aan met emmertjes van minder gelukkigen..!). Gisteren was het meeste leed weer geleden, de zon scheen, de wind kwam heel gunstig uit het oosten en we spoten halve wind de goede richting uit.
Nu aangekomen bij “onze” cove liggen we weer voor anker tussen kwebbelende meeuwen en we hebben een sprookjesachtig uitzicht.
Na de lunch gaan we eiland verkennen en morgen weer verder: naar Spitsbergen!!

Alle thuisfronten hartelijk gegroet,
Greet

3 comments

 1. Comment by Jicky Bosma-Sterk

  Jicky Bosma-Sterk Reply 5 juni 2012 at 11:43

  Geniet van al het moois en hopelijk ook eens wat aangenamer weer!!

 2. Comment by lottie

  lottie Reply 5 juni 2012 at 14:18

  ha beste zeevaarders, fijn om te horen dat jullie de eerste etappe weer achter de kiezen hebben! zelf nog “boordfris” leef ik met jullie verdere avonturen mee… een hartelijke groet uit de Duinen aan alle bekenden aan boord: Greet, Heinz, Daniel, Akke, Tineke en Willem.

 3. Comment by Han Joppe

  Han Joppe Reply 6 juni 2012 at 07:36

  Beste Allen,
  Leuke verslagen, zodat ik een beetje weet waar mijn zoon uithangt. Eigenlijk ben ik stinkend jaloers op jullie zeiltochten. Die 62 knopen op zee wil ik ook wel eens meemaken. Heeft Daniël nog een beetje plezier van zijn ‘overlevingspak’? Behouden vaart en een hartevolle groet,
  Han Joppe

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zes + 16 =

Go top