Anne-Margaretha verlaat warm Ushuaia..!

24 januari 2015

24 januari 2015

Hallo alle lieve mensen die ons volgen,
Even een teken van leven vanaf de Anne- Margaretha varend op de Drake Passage. Ik (Sophia Troost) schrijf dit om 4.30 uur in de ochtend van zaterdag 24 januari in de stuurhut tijdens mijn wacht (deze heb ik 2 maal daags van 4.00 tot 8.00 uur).
Anne-Margaretha Beagle Chanal(foto: Beagle Chanal)
Herman zit in een andere shift ( 8.00 – 12.00)en slaapt nu. Mijn uitzicht is een prachtige zonsopgang en hoge golven die we heel goed aankunnen aangezien er weinig wind is. Daar zijn wij als gasten niet rouwig om, want daarom hebben we de benen er nog steeds onder en valt de zeeziekte erg mee. Een primatourtje helpt goed en lekker eten en drinken en buiten zitten en om je heen kijken doet wonderen. De stemming zit er goed in aan boord, en iedereen is enthousiast als er wat te zien valt en dan worden snel allerlei prachtige foto- en filmapparatuur gepakt wat klaar ligt in de hoek van de stuurhut.

Na aankomst aan boord op woensdag 21 januari was het kennismaken met ons internationaal gezelschap. Heinz nam de paspoorten mee om in te klaren en wij gingen met z’n allen nog even de laatste dingen in Ushuaia kopen,zoals Pink Crocs voor Ali uit Engeland.
Om 17.00 uur vertrokken we uit de haven richting Beagle Chanel met rustig weer en strak blauwe lucht en…30 graden!!! Nog even op de valreep zonnebrandcrème gekocht en insmeren maar! Onderweg zagen we de eerste vier dolfijnen. We waren allemaal door het dolle. Onze biologe (ook Sophya) uit Rusland zei dat het 4 Southern Right Whale Dolphins waren, een soort die zelfs Heinz en zijn bemanning nog nooit gezien hadden; deze zijn de enige dolfijnen zonder rugvin. Ze zijn ongeveer een half uur bij ons gebleven en speelden met het boegwater. Ook waren er wat Magellaan Pinguïns aan het zwemmen en duiken. Een prachtig begin van onze expeditie.
Anne-Margaretha in Harberton(foto: Harberton)
’s Nachts voor anker bij Estancia Harberton (zuidelijkste nederzetting van Argentinië),waar we de volgende morgen met z’n allen met de dinghy aan land gingen. Een schattig dorpje met een museum met allerlei skeletten van walvissen en dolfijnsoorten die daar aangespoeld zijn. In het café lekker gegeten: de beroemde zelfgemaakte Apple cake van het dorp en snel terug naar het schip en in bikini (!) aan boord zitten lezen. Dit hadden we niet kunnen dromen zo warm, 32 graden aan land!
Vrijdagochtend om 9.30 de haven van Harberton verlaten. Het wachtlopen is deze ochtend begonnen in shifts van 4 uur. Hiervoor hadden we twee nachten 1 uur ankerwacht gedraaid. Onderweg weer dolfijnen bij de Anne-Margaretha in het Beagle Chanal. Dit keer twee andere soorten een groep van zes Dusky Dolphins en nog Peales Dolphins.
Het weer was prachtig: strak blauwe lucht en zon. Om ongeveer 19.00 uur waren we het Beagle Chanal uit en bereikten we de Drake Passage.Voor het eerst achter het roer gestaan, ging prima, alle zeilen op en op weg naar ANTARCTICA!
Heel veel lieve groetjes aan iedereen die ons volgt, we hopen dat jullie ook een beetje mee genieten wat wij hier beleven.
Sophia Troost.

(PS Foto’s zijn van vorige reizen; zelfde bestemming)

Anne-Margaretha en dolfijnen

Anne-Margaretha en dolfijnen2

 

3 comments

 1. Comment by Jannine Kroeze

  Jannine Kroeze Reply 24 januari 2015 at 21:09

  Gaaf om je verslag te kunnen lezen Sophia…hebben Hendriette en ik vanmiddag op het werk gedaan…super..en al dolfijnen gezien..ik ben niets jaloers haha…ga lekker genieten jullie en leuk om jullie reis bij te kunnen houden..lieve groet van ons tweetjes

 2. Comment by Walter Troost

  Walter Troost Reply 24 januari 2015 at 21:21

  Wat fijn om wat van jullie te horen! Helaas kunnen we de boot niet live volgen maar we weten nu waar jullie zitten. Graag meer van deze geweldige updates!

 3. Comment by Marius, Miranda , Peter en Carin

  Marius, Miranda , Peter en Carin Reply 24 januari 2015 at 21:38

  Ha Sophia en andere opvarenden. Wat leuk dat jullie zo’n mooie reis maken en zulke bijzondere ontmoetingen met wild hebben. Wij genieten met jullie mee. Geniet van jullie mooie reis. Wij drinken er nog een wijntje op. XXX

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × twee =

Go top